El president Pedro Sánchez amb mascareta i un micròfon davant, mirant al costat dret

El Congrés convalida el decret que prorroga els ERTO fins al 31 de maig

La cambra baixa també ha donat llum verda al complement per maternitat de les pensions i les moratòries de lloguer i hipoteques

El Congrés dels Diputats ha convalidat el decret que prorroga els Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) i la prestació per a autònoms fins al 31 de maig. La mesura ha obtingut el suport de la immensa majoria de l'hemicicle inclòs el principal partit de l'oposició, el PP, ja que s'ha aprovat amb 296 vots a favor, una abstenció i 52 vots en contra. Amb l'aval a aquest decret la cambra baixa també ha donat llum verda a la pròrroga de contractes de lloguer que vencin fins al 9 de maig i la moratòria de pagament per a inquilins de grans tenedors en situació de vulnerabilitat.

El Congrés també aprova el decret que modifica el complement per maternitat en la pensió

La majoria del Congrés també ha aprovat el decret que modifica el complement per maternitat en la pensió, que es passa a cobrar des del primer fill amb 400 euros anuals per cadascun. Aquest segon decret s'ha aprovat per un estret marge i ha obtingut 168 vots a favor, 164 en contra i 16 abstencions.

El decret sobre el complement de la jubilació també inclou la moratòria hipotecària i de préstecs al consum que implica un ajornament en el pagament de fins a nou mesos que es pot sol·licitar fins al 30 de març. Els dos decrets es tramitaran com a projecte de llei.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.