Alejandro Fernández, president del PP català.

Forta tensió interna al PP català després dels resultats del 14-F

Els dos anteriors expresidents de la formació carreguen contra l'actual líder, Alejandro Fernández

La bona campanya protagonitzada per Alejandro Fernández —menció especial per les seves brillants intervencions als debats— no li van valdre per assolir l'objectiu electoral del PP català el passat diumenge: deixar enrere el daltabaix del 2017, quan el partit es va quedar amb quatre escons. Un PP que va iniciar la campanya amb enquestes que li auguraven, fins i tot, doblar la seva representació, va acabar disminuint-la, quedant-se només amb tres diputats —els pitjors resultats de la seva història. Una patacada per a un Fernández contra qui apunten moltes veus al seu partit.

Crítiques liderades per Xavier García Albiol i Alícia Sánchez-Camacho

El líder del PP resisteix per ara al càrrec. I no és fàcil. Aquest dimecres, 17 de febrer, vivia probablement la seva jornada més dura com a president del PP de Catalunya: se celebrava telemàticament el Comitè Executiu Regional, on va ser el blanc de totes les crítiques. Les van liderar els dos anteriors expresidents del partit: l'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol; i l'actual diputada al Parlament de la Comunitat de Madrid, Alícia Sánchez-Camacho. «Has convertit el PP en un club d'amics, tenim un partit tancat i que no compta amb ningú», li va etzibar Albiol, segons revela 'El Mundo'.

«Un partit polític no pot ser un projecte personal: no només ets candidat, ets president del partit i aquest paper l'has fet malament», li va dir una Sánchez-Camacho molt desvinculada del dia a dia del PP a Catalunya des de fa mesos. Diversos càrrecs del Comitè Executiu Regional van criticar Alejandro Fernández, a qui van acusar de compartir només les grans decisions de la formació amb el seu nucli dur: el secretari general Daniel Serrano, el seu cap de gabinet Eduardo Bolaños i el màxim responsable del PP a Tarragona, José Luis Martín.

Les intervencions crítiques van ser una vintena, en una trobada molt dura que es va allargar fins a quatre hores. Tal com revela 'El Mundo', també es va carregar fortament contra la número 3 i diputada electa del PP, Eva Parera, que és regidora a l'Ajuntament de Barcelona amb la plataforma de Manuel Valls. Li critiquen que el fitxatge no es consultés amb el partit i que no fos encertat.

Cayetana Álvarez de Toledo defensa Alejandro Fernández

Hi va haver, però, algunes veus que van defensar Fernández. La més destacada va ser la de la diputada al Congrés per Barcelona, Cayetana Álvarez de Toledo, que va utilitzar el seu torn de paraula per focalitzar les crítiques en la direcció central del partit i en Pablo Casado, amb qui està enfrontada des que la va destituir com a portaveu del grup parlamentari popular a la Cambra Baixa. Alejandro Fernández va respondre a l'allau de crítiques i retrets amb un discurs de 10 minuts de durada on va defensar la seva gestió com a president del partit i com a candidat. Malgrat passar per hores molt baixes, Fernández resisteix en el moment més dur de la història del PP català.