Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de fons d'una persona amb un mòbil a les mans, escrivint, i una altra persona amb gest dubtós i uns interrogants sobre el cap

El consell dels experts per evitar estafes: activa aquesta opció

Amb les estafes online en auge ja són molts els experts que llancen consells per evitar més víctimes

En aquest món digital, la seguretat a les nostres aplicacions de missatgeria és crucial. WhatsApp, una de les plataformes més populars, no és aliena a les estafes.

Els ciberdelinqüents estan constantment buscant noves maneres d'enganyar els usuaris. Per això, és vital conèixer i activar certes funcions de seguretat que ofereix l'aplicació. I ho pots fer activant una funció essencial.

Aquesta és l'opció que t'ajudarà a evitar estafes a WhatsApp

Una de les eines més efectives per protegir el vostre compte de WhatsApp és la verificació en dos passos. Aquesta funció afegeix una capa extra de seguretat, fent més difícil que els estafadors accedeixin al teu compte. En activar-la, cada cop que registris el teu número de telèfon a WhatsApp, hauràs d'ingressar un PIN de sis dígits que tu mateix hauràs creat.

Imatge de fons d'unes mans amb un mòbil, dins de l'aplicació de WhatsApp i una altra imatge d'un símbol de l'aplicació WhatsApp en un telèfon, al costat d'una emoticona d'una campana amb una 1 en un cercle vermell
La verificació en dos passos us ajudarà a evitar estafes | PixaBay, Diego Cervo

Activar aquesta funció és senzill i només us prendrà uns minuts. Seguiu aquests passos:

  • Obre WhatsApp: assegura't de tenir la darrera versió de l'aplicació.
  • Accedeix a Configuració: toca els tres punts a la cantonada superior dreta i selecciona "Configuració".
  • Compte: dins del menú de configuració, selecciona "Compte".
  • Verificació en dos passos: toca aquesta opció i segueix les instruccions per crear un PIN de sis dígits.

Beneficis d'activar la verificació en dues passes

La verificació en dos passos no només protegeix el compte de possibles estafes, sinó que també t'ofereix tranquil·litat. En activar aquesta funció, qualsevol intent de registrar el vostre número en un altre dispositiu requerirà el PIN que només coneixeu.

Això fa que sigui extremadament difícil per als estafadors accedir al vostre compte, fins i tot si aconsegueixen obtenir el teu número de telèfon. Si busques mantenir-te protegit, és una de les millors maneres d'aconseguir-ho.

Un mòbil amb la pantalla a WhatsApp i al cercle, bitllets d'euro
Els estafadors tindran complicat accedir al teu compte | Bondarillia, WICHAYADA SUWANNACHUN

Altres mesures de seguretat a WhatsApp

A més de la verificació en dos passos, hi ha altres pràctiques que pots seguir per evitar estafes a WhatsApp:

  • No comparteixis el teu codi de verificació: WhatsApp mai no et demanarà que comparteixis el teu codi de verificació. Si algú us ho demana, és un senyal clar d'estafa.
  • Desconfia de missatges sospitosos: si reps missatges de números desconeguts que et demanen informació personal o financera, no responguis i bloqueja el número.
  • Actualitza l'aplicació regularment: les actualitzacions de WhatsApp solen incloure millores de seguretat. Mantingues la teva aplicació actualitzada per protegir-te contra noves amenaces.