Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Uns agents de la Guàrdia Civil detenen uns vehicles en un control de carretera, amb un senyal de la ITV

L'OCU llança un missatge a tots els conductors sobre la ITV: males notícies

Les estacions d'ITV d'una comunitat espanyola estan saturades i no deixen sol·licitar cita prèvia fins al juliol

A Espanya, molts s'enfronten a un problema comú: no aconseguir una cita per passar la Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) a temps. Aquest inconvenient ha fet que alguns conductors siguin multats per la DGT per no tenir la ITV al dia. L'OCU ha ofert un consell valuós per a aquells que es trobin en aquesta situació.

Resulta gairebé impossible trobar hora a la ITV: risc de multa

En els darrers mesos, la demanda per passar la ITV a València ha augmentat considerablement. Algunes estacions han reportat manca de personal, cosa que redueix la quantitat de cites disponibles, i fins al juliol és impossible tenir cita.

Tot i aixó, l'OCU exposa que aquesta situació no pot fer que es deixi de prestar un “servei obligatori per garantir la seguretat dels vehicles en circulació”.

Senyal d'entrada a la ITV i adhesiu de la Inspecció Tècnica de Vehicles en un cotxe
Molts conductors de València no han pogut passar la ITV per manca de cites prèvies | catalunyadiari.com

El pitjor d'aquesta situació és que la DGT pot imposar una multa als conductors que no tinguin la ITV en regla. Hi ha conductors que es desplacen a altres regions per passar la ITV, implicant conduir amb l'adhesiu caducat, amb multes de 200 euros.

Tot i això, l'OCU ha ofert un consell per a aquells que es trobin en aquesta situació i tinguin un motiu de pes per no haver passat la ITV.

L'OCU advoca per reclamar si et multen

L'OCU recomana als conductors que siguin multats per no tenir la ITV al dia, que recorrin la multa si poden demostrar que van intentar aconseguir una cita i no ho van aconseguir. Per això, és important seguir aquests passos:

Desar comprovants

Si has intentat aconseguir una cita per a la ITV i no has pogut, guarda tots els comprovants. Això inclou correus electrònics, captures de pantalla del web de la ITV, i qualsevol altre document que demostri el teu intent.

Un taller on es realitza la ITV ple de cotxes
La ITV està col·lapsada a València: sense cita prèvia lliure fins al juliol | Jefatura de Tráfico

Presentar un recurs

Un cop rebis la multa, presenta un recurs davant la DGT. Al recurs, explica detalladament la teva situació i adjunta els comprovants que demostrin que vas intentar aconseguir una cita sense èxit.

Contactar amb l'OCU

Si necessiteu ajuda per presentar el recurs, podeu contactar amb l'OCU. Ells us poden assessorar i guiar en el procés.

Això diu la llei si no pots aconseguir cita per un motiu de pes

La llei estableix que tots els vehicles han de passar la ITV dins els terminis establerts. Tot i això, l'OCU argumenta que si un conductor pot demostrar que va intentar complir amb aquesta obligació i no va poder per causes alienes al seu control, la multa hauria de ser reconsiderada.

Si ets un dels molts conductors que no ha pogut aconseguir una cita per a la ITV i has estat multat per la DGT, no et desesperis. Segueix el consell de l'OCU i presenta un recurs amb tots els comprovants que demostrin el teu intent de complir la normativa.