El conseller de Salut de Múrcia es vacuna contra el coronavirus saltant-se el protocol

Juntament amb Manuel Villegas, cardiòleg de professió, també s'han vacunat alts càrrecs del seu equip

El conseller de Salut de la Regió de Múrcia, Manuel Villegas, durant una roda de premsa
El conseller de Salut de Múrcia es va vacunar contra el coronavirus la passada setmana. | Europa Press

El govern murcià, format pel Partit Popular i Ciutadans, ha vacunat contra el coronavirus a tots els funcionaris i el personal d'administració i serveis de la Conselleria de Salut de la regió, així com al conseller, Manuel Villegas, i altres alts càrrecs. Villegas, que ha explicat al diari 'La Verdad' que es va vacunar la setmana passada, ho ha justificat perquè se li ha administrat el vaccí com a sanitari, ja que és cardiòleg de professió.

L'administració de la vacuna a totes aquestes persones no essencials arriba una vegada ha conclòs la primera ronda en residències de gent gran i centres de discapacitats, tot i que no tot el personal sanitari d'hospitals i centres de salut encara no han rebut la primera dosi. Des de la Conselleria de Salut s'entén que es respecta el protocol de prioritat de vacunació, perquè «inicialment s'ha administrat a la primera línia i posteriorment i paral·lelament, en ampliar-se la capacitat de vacunació, a la resta de professionals que ho han sol·licitat».

Entre els que ho han sol·licitat hi ha centenars de funcionaris que no estan en primera línia, així com el conseller i el seu equip directiu. Segons fonts consultades, «l'objectiu és evitar brots en qualsevol mena d'instal·lació sanitària regional que treballa en la gestió de la pandèmia».

La portaveu del govern murcià: «El conseller de Salut ha de deixar el càrrec»

Tot i les justificacions de la Conselleria de Salut, l'ordre establert per a la vacunació entre el Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes és, en primer lloc, residències de gent gran i centres de discapacitats; en segon, personal sanitari de primera línia; en tercer, altre personal sanitari i sociosanitari, i en quart, grans dependents no institucionalitzats.

La portaveu del govern murcià, Ana Martínez Vidal, s'ha mostrat molt contundent davant els fets i ha assegurat que «el conseller de Salut ha d'assumir la seva responsabilitat i deixar el càrrec». Martínez Vidal, en una piulada al seu compte de Twitter, ha assenyalat que «el protocol de vacunació és molt clar a la Regió de Múrcia. Als consellers no ens correspon vacunar-nos encara i és molt important que siguem exemplars. Aquest comportament no és admissible».


Comentaris

envia el comentari