Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Gent amb mascareta fent cua per entrar a una biblioteca de Barcelona

El Govern no descarta un nou confinament per zones: «Es podria repetir»

El conseller d'Interior s'ha mostrat convençut que el toc de queda no serà suficient per reduir la segona onada de la pandèmia

Gent amb mascareta fent cua per entrar a una biblioteca de Barcelona
El conseller d'Interior no descarta que es pugui aplicar novament un confinament perimetral | Europa Press

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, no ha descartat un nou confinament perimetral i per zones si l'evolució de la pandèmia de coronavirus no és bona: «Tenim l'exemple de la conca d'Òdena, que va tenir un resultat positiu, i es podria repetir de forma excepcional. És una possibilitat que està sobre la taula», ha reconegut Sàmper aquest diumenge als micròfons del 'Via Lliure' de Rac1.

En paral·lel, el conseller d'Interior ha confirmat que hi haurà una nova declaració d'autoresponsabilitat per al toc de queda nocturn –«s'està acabant de redactar»- i que la reobertura de bars i restaurants es tractarà aquest dilluns a Govern: «S'ha de treballar i discutir, però la decisió final es prendrà seguint criteris mèdics», ha apuntat Sàmper.

El conseller d'Interior ha confirmat que el toc de queda entrarà en vigor aquesta propera matinada si finalment el govern espanyol aprova l'estat d'alarma al consell de ministres extraordinari d'avui diumenge. «El calendari no depèn de nosaltres. Però quan tinguem l'instrument, podrem iniciar el confinament nocturn», ha valorat Sàmper, que reconeix que encara falten per definir els horaris en el marc del Procicat, en una última reunió a les 16 hores.

«S'haurà de concretar si comença a les 22 o a les 23 hores. Caldrà tenir en compte l'afectació a sectors com el cultural», ha comentat el titular d'Interior, que ha recordat a la ciutadania que haurà de reformular el seu horari de nit «i fer-lo més europeu».

«El toc de queda no serà suficient»

Sobre aquest toc de queda o confinament nocturn, Sàmper s'ha mostrat convençut que encara no serà suficient per reduir la segona onada de la pandèmia. «Demà al matí ja estem convocats per mirar més mesures  d'acord amb l'estat d'alarma. Per tant, el toc de queda no és definitiu i haurà de complementar-se», ha constatat el conseller d'Interior.

«Quan tinguem dades del confinament nocturn, hem d'analitzar si és necessari un confinament diürn. I si aquest confinament ha de ser total o només parcial», ha reflexionat en veu alta Sàmper, que també ha admès que es podria haver demanat l'estat d'alarma més ràpid del que s'ha fet. «Si l'haguéssim demanat fa quatre dies, probablement el toc de queda ja estaria instaurat. Jo ja el reclamava», ha conclòs.