Pla curt del conseller d'Interior, Miquel Sàmper, al centre de Barcelona el 23/02/2021

El conseller Sàmper rebutja que Catalunya avanci el toc de queda per culpa de Madrid

El conseller d'Interior reitera que defensaran no endurir les restriccions i seguir amb les actuals

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha rebutjat aquest dimecres que Catalunya hagi d'avançar el toc de queda, tal com des del Ministeri de Sanitat s'ha proposat a les comunitats autònomes. Segons ha afirmat en roda de premsa, la situació epidemiològica està «funcionant bé» perquè s'han pres mesures restrictives. Per això, no pot estar d'acord que pel fet que Madrid «ha considerat legítimament fomentar la interacció social» o que pugui venir gent d'altres localitats altres comunitats hagin d'adoptar mesures més restrictives.

En aquest sentit, Sàmper ha afegit que «el que no seria coherent, ni lògic, ni just és que Catalunya, el País Valencià o Euskadi hagin de complir ara mesures més restrictives que ja han complert perquè altres no les han complert abans», ha dit citant aquestes tres comunitats com a exemple. Sobre les dades epidemiològiques a Catalunya, el conseller ha reiterat que mostren un repunt «lent, però controlat». «Entenem que les mesures s'hauran de prendre seguint aquesta línia», ha dit, alhora que ha insistit que dijous defensaran que no s'endureixin les restriccions i se segueixi amb la línia actual.

Cal recordar que el Ministeri de Sanitat ha sondejat les comunitats autònomes per ampliar l'horari del toc de queda durant la Setmana Santa, avançant el confinament nocturn i el tancament dels establiments comercials no essencials a les 20 hores.

Vergés també rebutja avançar l'horari del toc de queda

En la mateixa línia que Sàmper s'ha manifestat també la consellera de Salut, Alba Vergés, que en una entrevista a Catalunya Ràdio ha rebutjat avançar el toc de queda per Setmana Santa. Tot i que Vergés ha demanat esperar que el Ministeri de Sanitat detalli bé «què volen i amb quina intenció» per valorar-ho, però s'ha mostrat en contra de moure el toc de queda, fixat a les 22 hores a Catalunya.

La consellera de Salut ha carregat contra el Ministeri de Sanitat, tot assegurant que «aquestes coses no poden anar a última hora». En aquest sentit, ha retret les autoritats espanyoles que ara vulguin «coordinar» mesures. «Sempre es desperten per vacances», ha dit. En la mateixa entrevista, Alba Vergés també ha descartat relaxar les mesures anti-Covid vigents i ha dit que l'estancament «no permet avançar».