Una persona que neteja el vàter amb productes químics.

Truc fàcil per netejar el vàter en menys d'un minut

Els productes casolans com el bicarbonat i el vinagre són molt eficaços

Sovint la neteja de casa se'ns fa costa amunt. Sobretot si es tracta de zones complicades i amb molta brutícia com pot ser el bany. Però netejar el vàter és molt important, ja que és una zona on s'acumula una gran quantitat de bacteris.

De fet, la higiene al lavabo és essencial per sentir-nos còmodes a casa nostra. Tot i això, per fer-ho hem d'utilitzar molts productes químics que també poden ser perjudicials per a la nostra salut.

Alguns dels que s'utilitzen més són el lleixiu o el desinfectant específic per a banys. Ara bé, la veritat és que hi ha opcions totalment naturals que donen els mateixos resultats. Si vols millorar en comoditat de neteja i no fer servir tants productes, aquí tens alguns trucs.

El vinagre és el teu aliat

Malgrat la seva fortor de gust i olor, el vinagre pot acabar amb gran part de la brutícia. En concret, desinfecta molt bé sense la necessitat d'altres productes de neteja. El remei per la mala olor: desapareix al cap de poca estona i alhora extingeix les altres olors que hi havia al vàter prèviament.

A més, és un producte que es troba a la gran majoria de cases i, per tant, és fàcil de trobar. Tampoc ho notaràs gaire a la butxaca, ja que és molt econòmic. De fet, segur que fent càlculs descobreixes que gastes molts més diners en productes específics de neteja.

Imatge d'una esponja, un fregall, bicarbonat de sodi i uns guants.
El vinagre i el bicarbonat són la parella perfecta per a la neteja casolana | LND 

Truc estrella: bicarbonat de sodi

Si vols que la desinfecció sigui més profunda, el bicarbonat és meravellós. Primer, cal empolvorar aquella zona que hagis de desinfectar. Després, es ruixa amb un polvoritzador ple de vinagre.

Finalment, es frega la barreja amb una esponja i s'esbandeix amb un drap. En cas de tenir racons problemàtics podeu seguir els mateixos passos, però substituïu l'esponja per un raspall. Així, incidirà més en aquella zona específica on la brutícia no se'n va.

Netejar la tapa del vàter

Per netejar aquesta part del vàter podem utilitzar els mateixos productes que hem esmentat abans. Així doncs, seguim estalviant diners i temps, ja que pràcticament no hem de netejar.

Aquest truc consisteix a escalfar un got de vinagre i afegir-hi bicarbonat de sodi. Un cop tinguis la barreja, s'ha d'abocar a l'interior del vàter. Quan hagin passat uns minuts, es pot estirar de la cadena i la brutícia i les males olors se n'aniran.

En cas que el vàter necessiti una neteja més exhaustiva per dins, pots deixar que la barreja actuï durant tota la nit. L'endemà podràs llençar la cadena i obtindràs uns resultats més efectius.

Imatge d'una persona desembossant el vàter.
Una altra opció casolana per desembossar el teu vàter és el bicarbonat. | LND

Truc bonus: vàter embossat

El vinagre i el bicarbonat també són la dupla perfecta per desembossar el vàter. Tot i això, l'ordre dels passos varia una mica dels altres trucs esmentats.

Primer, cal llençar el bicarbonat dins del vàter i, després, afegir un cassó de vinagre calent. Al cap d'una estona s'hi aboca aigua calenta. Compte amb aquest pas perquè pot fer una mica de relació i que pugi la barreja.

L'últim pas, com hem vist anteriorment, és estirar la cadena. Així, el nostre vàter es desembossarà i alhora estarà desinfectat.

No oblidis aixecar la segona tapa

Sí, el vàter té dues tapes i molta gent no neteja la de sobre. Així doncs, cal recordar que s'ha de fregar, encara que no vingui de gust, tot el vàter. Sobretot parts com aquesta, perquè és on s'acumula la brutícia i els bacteris.

Com que és una zona molt específica, el bicarbonat s'hi aplicarà en menor quantitat. A més, és recomanable utilitzar el truc de fregar amb el raspall per eliminar qualsevol rastre de bacteris i brutícia.