Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Un home comprova el wifi del mòbil, i al cercle, una botiga d'Orange

Orange torna a escoltar els clients i resol una de les més grans queixes

Orange dona una sèrie de recomanacions perquè treguis més rendiment a l'Internet de casa

A Orange saben que tenir una bona connexió a Internet a casa és essencial avui dia. Indiferentment de si l'utilitzes per treballar, estudiar o gaudir de les teves sèries i jocs preferits, una connexió ràpida i estable és fonamental.

Per això, Orange ha ofert algunes recomanacions per optimitzar lInternet i millorar lexperiència a la llar. Es tracta de consells molt senzills, que són a l'abast de qualsevol, sense necessitat de comptar amb grans coneixements.

Muntatge d´un router d´Internet i una dona feliç
Cal seguir una sèrie de passos per treure-li més rendiment al router | Proxima Studio, Photodjo

Consells d'Orange per millorar la vostra connexió

Per treure més rendiment al WiFi de casa teva, Orange ofereix a la seva web una sèrie d'accions a dur a terme.

Col·loca el teu router en un lloc estratègic

El primer pas per millorar la teva connexió WiFi és posar el router en un lloc adequat. És recomanable situar-lo en un espai obert i elevat.

Allunya tot el que pugui causar interferències

Per evitar problemes amb el senyal WiFi, és important mantenir allunyats del router els dispositius sense fil que puguin causar interferències. Alguns exemples són altaveus, consoles, microones, dispositius de vigilancia per a bebès i mòbils. Aquests aparells han de situar-se a una distància prudent del router.

Amplia la teva cobertura WiFi amb un repetidor Orange

Si tens problemes per rebre un bon senyal a totes les àrees de casa, considera utilitzar un repetidor WiFi d'Orange. Aquest dispositiu us permetrà estendre la cobertura de la vostra xarxa.

Et garanteixes gaudir de la màxima velocitat a cada racó de casa teva. És una solució senzilla i efectiva per millorar la connexió en espais grans o amb moltes parets.

Una persona maneja un ordinador de fons, i en primer pla, un home amb cara de preocupació s'emporta la mà al capdavant
Una mala connexió pot afectar la nostra navegació per la xarxa | Getty Images, Pexels

Connecta per cable els dispositius que consumeixen molta amplada de banda

Per alliberar la teva xarxa WiFi i millorar-ne el rendiment, connecta per cable els dispositius que generen molt de trànsit. És el cas, per exemple de Smart TV o consoles de videojocs. D'aquesta manera, aquests aparells no saturaran la xarxa sense fils i podràs gaudir d'una connexió més ràpida i estable als altres dispositius.

Protegeix la teva connexió amb una clau de seguretat

És fonamental protegir la teva xarxa WiFi amb una contrasenya segura per evitar accessos no desitjats. El WiFi d'Orange ve amb un nom i una contrasenya predefinits, que pots trobar en un adhesiu al propi router. Anota aquesta contrasenya i fes-la servir per connectar els teus dispositius a Internet.

Si vols canviar la contrasenya, pots fer-ho fàcilment accedint al menú de configuració del teu router.

Apaga els dispositius que no estiguis utilitzan

Per evitar saturar la xarxa WiFi, apagueu els dispositius que estiguin connectats, però que no utilitzeu. Això alliberarà l'ample de banda i millorarà la qualitat de la connexió als dispositius que sí que estàs utilitzant.

Muntatge d'un senyor gran usant un ordinador i al costat un polze cap amunt en resposta d''OK'
Tenir una bona connexió a Internet a casa és fonamental | Getty Images, DAPA Images

Reinicia el teu router de tant en tant

Apagar i encendre el teu router de tant en tant pot ajudar a mantenir el rendiment al màxim. Aquest simple gest pot resoldre petits problemes i millorar l'estabilitat de la vostra connexió.

Què és la clau del WiFi?

Les xarxes WiFi que emeten els encaminadors de Fibra o ADSL d'Orange venen de fàbrica amb un nom i una contrasenya predefinits. Aquestes dades estan anotades en un adhesiu al propi router. És important que anotis aquesta contrasenya, ja que la necessitaràs per connectar els teus dispositius a Internet.

Si vols canviar la contrasenya de la teva xarxa WiFi, pots fer-ho fàcilment accedint al menú de configuració del teu router. Només has de triar el teu router i seguir les instruccions per canviar la clau WiFi.