Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
El carrer Monterols de Reus, buit i amb les botiges tancades durant l'estat d'alarma

Consens per encarar el futur

Empresa, comerç, hostaleria, turisme. Són els quatre grans eixos que hem establert per concretar un Pla de Reactivació Econòmica per a la ciutat.

El carrer Monterols de Reus, buit i amb les botiges tancades durant l'estat d'alarma
El carrer Monterols, sense activitat. | Laia Solanellas

Al llarg de la història, Reus s’ha distingit per la seva capacitat de posicionar-se davant dels reptes i trobar respostes per impulsar la ciutat cap al futur. Un tarannà que s’ha evidenciat en els diferents àmbits de la societat i l’economia reusenques i que ara, amb la irrupció de la crisi del COVID-19 a les nostres vides, és més imprescindible que mai.

Més enllà de la lluita contra l’emergència sanitària, ens trobem davant d’un repte global que planteja escenaris preocupants per a l’activitat econòmica i, en conseqüència, per al benestar individual i col·lectiu de les persones. I per això ja hem començat a actuar amb l’objectiu d’amortir-ne els efectes i reconduir la situació. Ho estem fent des de la planificació, la coordinació i, sobretot, el consens, sumant esforços i voluntats. Precisament aquest va ser l’esperit de la primera Cimera per a la Reactivació Econòmica, celebrada fa uns dies i amb la qual hem assentat les bases per treballar conjuntament en aquesta direcció.

Empresa, comerç, hostaleria, turisme. Són els quatre grans eixos que hem establert per concretar un Pla de Reactivació Econòmica per a la ciutat. Vam posar el projecte sobre la taula en la cimera amb els agents econòmics i socials: la Cambra de Comerç, l’Associació de Polígons Industrials de Reus (APIR), PIMEC, CEPTA/Foment Reus Empresarial, el Clúster TIC, la Unió de Botiguers de Reus, el CC El  Pallol, El Tomb de Reus, La Fira Centre Comercial, l’Eix Comercial Passeig Prim, la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la URV, CCOO i UGT. Una primera trobada amb els representants del teixit empresarial, els col·lectius laborals, el món del coneixement i de la innovació per començar a treballar, on tothom té una responsabilitat i on tothom és conscient del compromís que el moment exigeix.

Des de l’Ajuntament som conscients també de la nostra responsabilitat i de quina actitud exigeix la situació. Des del minut zero hem posat tots els recursos al nostre abast per respondre a aquesta situació: en matèria de prevenció i d’atenció sanitària i també en les qüestions de caràcter social i econòmic. Hem anat prenent mesures d’urgència. I la convocatòria de la Cimera per a la Reactivació Econòmica és un dels fronts que hem volgut obrir per buscar sinergies. Cal afrontar el futur de manera coordinada i transversal amb tots els col·lectius que avui i sempre han fet de Reus una ciutat singular.

Som altre cop davant d’un repte que ens posa a prova. Tenim molta feina a fer per construir un futur amb garanties. Des de l’Ajuntament, la nostra prioritat és actuar i enfortir aquest espai de treball conjunt marcat per la participació, la responsabilitat i la solidaritat. Ens mou la ferma voluntat de no deixar ningú enrere.

La crisi del COVID-19 ha impactat sobre tots nosaltres. Ha canviat la nostra realitat. I és evident que des de l’Ajuntament i el govern de la ciutat ens hem de saber adaptar al nou escenari i donar resposta a les necessitats sorgides. Hi estem treballant. Cal que el batec de la nostra ciutat torni a sentir-se amb més força que mai.

Volem donar les gràcies a la ciutadania pel seu civisme. Per quedar-se a casa i seguir les recomanacions. I a les persones que treballen en els serveis essencials, en especial als sanitaris, per la seva feina en primera línia. També volem donar molts ànims i enviar el nostre suport a les persones afectades per aquesta malaltia i al seu entorn més proper. Gràcies a tothom. Ens en sortirem. Reus se’n sortirà.

 

Carles Pellicer Punyed és Alcalde de Reus, i Noemí Llauradó Sans és Vicealcaldessa de Reus

Noemí Llauradó i Carles Pellicer
Noemí Llauradó i Carles Pellicer | Arxiu