Un dels nou desfibril·ladors automàtics (DEA) que el Consorci de la Zona Franca de Barcelona ha instal·lat al polígon.

El Consorci de la Zona Franca aposta per la cardioprotecció amb 9 desfibril·ladors

L’entitat assegura la formació en suport vital bàsic i ús del desfibril·lador a totes les empreses

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), en la seva aposta per la salut i la seguretat dels treballadors, ha ampliat a nou els desfibril·ladors automàtics (DEA) disponibles en diferents punts del polígon.

Les instal·lacions compten amb set dispositius DEA fixes col·locats als exteriors de la seu central del CZFB, l’edifici de BP, la Zona Franca Duanera, l’edifici industrial 252, el magatzem del carrer 50, Álvarez de la Campa i el Centre de Serveis de la Zona Franca. Així mateix, per a reforçar la seguretat en el lloc de treball, els dos vehicles de la patrulla de vigilància que donen servei a tot el polígon també compten amb un DEA cadascun.

Pere Navarro assegura que cal «garantir els primers auxilis a qualsevol dels treballadors»

L’entitat té integrat el benestar del factor humà en els seus valors corporatius. Per aquest motiu, el 2014 va convertir la Zona Franca de Barcelona en el primer polígon d’Espanya amb servei públic de cardioprotecció, i actualment segueix treballant en la contínua millora de les condicions de seguretat de les instal·lacions. 

En aquesta línia, el CZFB també assegura la formació en matèria de suport vital bàsic i ús del desfibril·lador amb primers auxilis a tots els seus clients i empreses.

Pere Navarro, delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona, insisteix en la importància de «garantir els primers auxilis a qualsevol dels treballadors del polígon en cas de necessitat». Navarro afegeix que «per convertir-nos en un referent de la indústria 4.0 hem d’assegurar el benestar de les persones que formen part del teixit industrial i, per a nosaltres, aquest sempre ha sigut un aspecte prioritari».

La Zona Franca aposta per impulsar la Formació Professional

Per la seva banda, el Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) va celebrar el passat dijous una jornada virtual en col·laboració amb l’Institut Cerdà on van debatre el paper de la Formació Professional.

El delegat especial de l’Estat al CZFB, Pere Navarro, assegura que «ara és més necessari que mai crear aliances per a impulsar la formació professional com una alternativa de qualitat», sobretot arran de la pandèmia del coronavirus.