Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pere Navarro, delegat especial de l'Estat al CZFB, i Javier Collado, director general de la Fundació Incyde

La Zona Franca impulsa un esdeveniment digital per accelerar la igualtat de gènere

El Consorci i la Fundació Incyde de les Cambres de Comerç espanyoles han creat el Barcelona Woman Acceleration (BWA)

Pere Navarro, delegat especial de l'Estat al CZFB, i Javier Collado, director general de la Fundació Incyde
El Consorci de la Zona Franca de Barcelona impulsa un esdeveniment per impulsar el talent femení | CZFB

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) i la Fundació Incyde de les Cambres de Comerç espanyoles s'han aliat per crear el Barcelona Woman Acceleration (BWA), un esdeveniment digital amb l’objectiu d’accelerar i dinamitzar la igualtat de gènere per ajudar a aconseguir la participació plena i la igualtat d'oportunitats de la dona en el sector industrial a nivell local i global.

Pere Navarro, delegat especial de l'Estat al CZFB, i Javier Collado, director general de la Fundació Incyde, han estat els encarregats de signar l'acord de col·laboració que permetrà dur a terme l'esdeveniment els propers 3, 4 i 5 de març, en el context del Dia Internacional de la Dona (8 de març), als platós d'RTVE a Sant Cugat del Vallès.

El Consorci de la Zona Franca a favor de la igualitat de gènere

Pere Navarro assenyala que «és un orgull comptar amb un aliat com Fundació Incyde per crear un esdeveniment que serveixi de referència per avançar en la igualtat de gènere d'una forma innovadora, superant el moment de la reflexió per endinsar-nos en proposar solucions».

Per la seva banda, Javier Collado destaca que «la igualtat de gènere continua sent una assignatura pendent cap a la qual hem de manifestar el nostre ple compromís per aconseguir que tots tinguem accés a les mateixes oportunitats sense distinció ni discriminació. La celebració d'aquest esdeveniment, al costat del Consorci de la Zona Franca de Barcelona, és sens dubte la clara evidència que caminem en la direcció correcta».

El nou esdeveniment està dirigit a un públic ampli, tant femení com masculí, i amb un clar enfocament transformador amb l'objectiu «d’aprofitar la posició de privilegi del CZFB en l'àmbit industrial i logístic per actuar com a motor en una transformació també de gènere, perquè el sector productiu pot millorar de la mà del talent femení», segons afirma Blanca Sorigué, directora general del CZFB.

Diversitat de temàtiques i ponents

L'esdeveniment es caracteritza pel seu caràcter paritari, impulsat pel convenciment dels organitzadors de la necessitat d'involucrar tant a homes com a dones per avançar en la igualtat de gènere.

Durant els tres dies de BWA, tindran lloc 9 sessions de debat en els quals participaran un total de 50 speakers, amb perfils molt diversos i referents de diferents sectors d'activitat. Sempre sota el paraigües de la igualtat de gènere, també es tractaran temàtiques diferents com la forma d'aconseguir més presència femenina en carreres tècniques, la recerca d'accions per afavorir la presència de la dona en la nova economia, o el camí cap a un progrés en matèria de justícia social o equitat, en el marc de l'Agenda 2030 de l'ONU.

Pedro Duque visita la seu del Consorci de la Zona Franca

Per la seva banda, el passat 5 de febrer el ministre de Ciència i Innovació, Pedro Duque, va visitar la seu del Consorci de la Zona Franca de Barcelona. L’objectiu de la visita va ser conèixer l'estat dels projectes que l'entitat desenvolupa en matèria d'indústria 4.0.

Duque, acompanyat pel delegat especial de l'Estat al CZFB, Pere Navarro; el CEO i vicepresident executiu de Leitat, Joan Parra; i el membre del Comitè assessor de Leitat, Joan Rangel, ha conegut les instal·lacions que albergaran el DFactory BCN, el major hub d'indústria 4.0 del sud d'Europa, que està previst que s’inauguri el proper estiu i generarà 1.500 llocs de treball directes i 5.000 indirectes.

El delegat especial de l'Estat al CZFB, Pere Navarro, ha agraït la visita del ministre Duque i ha destacat l'esforç del CZFB per «convertir la Zona Franca de Barcelona en un enclavament de referència per a impulsar activitats de robòtica, sensòrica, impressió 3D, blockchain, intel·ligència artificial o internet de les coses».

El ministre ha visitat també l'ampliació de les instal·lacions del 3D Factory Incubator, la primera incubadora europea d'alta tecnologia en impressió 3D, que ell mateix va inaugurar al març de 2019. El desembre passat es va ampliar un 40% l'espai destinat a la seu del CZFB a la incubadora, arribant als 1.000 metres quadrats, com a conseqüència de la gran acollida del projecte, que compta ja amb més de 50 empreses incubades.