Imatge d'arxiu d'una nena dibuixant

Mor una nena de 9 anys dormint després de donar positiu en coronavirus

La família de la petita ha volgut fer pública la seva història per conscienciar la societat

L'estat de Texas (Estats Units) ha estat escenari d'un trist succés. Makenzie Gongora, una nena de només 9 anys, ha mort mentre estava dormint uns dies després d'haver donat positiu en Covid-19. La petita es va començar a trobar malament quan es trobava al col·legi el passat 29 de gener i després de presentar alguns símptomes com mal de cap, panxa i febre, els seus pares van decidir portar-la al metge.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Al centre sanitari li van realitzar una prova de grip, una d'estreptococs i una de Covid-19. En les dues primeres va donar negatiu, però la darrera va ser positiva. La nena va ser enviada a casa, amb instruccions de controlar la febre perquè només presentava símptomes lleus. «Els metges van dir a la meva cunyada que la portés a casa i que la posés còmode, que controlés la seva febre i si passava de cert punt, o si tenia símptomes més greus que la portés novament a l'hospital per ingressar-la», explica la tieta de Makenzie, Victoria Sotuhworth, a un mitjà local.

Tot i que les dècimes de febre apareixien i desapareixien, en general tot entrava dins de la lleugeresa i la petita es trobava bé. Makenzie seguia sense presentar cap símptoma greu, però la nit de l'1 de febrer es trobava una mica cansada i va anar a dormir aviat. Tot i això, tot es va ensorrar durant la matinada. Quan la seva mare, Kristie, la va anar a veure es va adonar que no respirava i no li trobava el pols.

«Kenzi no tenia problemes respiratoris», ha destacat Victoria Southworth. «No estava passant res important. Tots els símptomes van ser lleus». Malgrat ser una mica petita per l'edat que tenia, la família de Makenzie ha destacat que ells no tenien constància que Makenzie tingués alguna mena de patologia lleu.

A l'espera dels resultats de l'autòpsia

Ara el cos de la nena ha estat traslladat al laboratori de Dallas, Texas, on li practicaran una autòpsia que serà la que determini la causa de la mort. «Amb sort, això ens donarà la resposta sobre si això va ser completament relacionat amb el coronavirus, si es va veure agreujat per la Covid o si no té res a veure amb la malaltia», ha destacat Victoria Southworth.

Després del contagi de Makenzie, el seu pare, Nathan i la seva germana petita, Sophie, també van donar positiu. La família de la nena morta està esperant els resultats mentre realitzen la quarantena obligatòria. Els seus pares han volgut fer pública la història de Makenzie per conscienciar a la societat sobre els perills reals del coronavirus i, sobretot, de la manera més tràgica en què aquesta malaltia pot afectar els més petits.

Makenzie va morir el dia de l'aniversari del seu pare

Després de la mort de la seva neboda, Victoria Southworth ha creat una campanya a GoFundMe per fer front a les despeses del funeral de la menor, que serà celebrat quan la família acabi la quarantena obligatòria i tinguin el cos de la petita. «Li encantava cuinar, jugar a disfressar-se i jugar a Roblox», ha explicat la seva tieta.

«Estem destrossats. Makenzie tenia una germana d'11 mesos menor que ella. Eren inseparables, millors amigues. Se suposava que anaven a créixer una al costat de l'altra. I per afegir més dolor, el dia que vam perdre a Makenzie també era l'aniversari de Nathan». La mort de la petita ha causat una gran commoció a tota la comunitat americana. La seva família ha rebut milers de missatges de condol i ja han aconseguit recaptar més de 60.000 dòlars.

«La comunitat de l'escola primària Scarborouh està trista per la pèrdua d'una alumna de quart grau, Makenzie Gongora», han lamentat des de l'escola on estudiava. «Els nostres pensaments estan amb la seva família en aquest moment tant difícil».