Col·loqui del dijous, 8 d'octubre, en el BNEW Economic Zones a la Casa SEAT

El BNEW impulsat per la Zona Franca connecta sectors claus per a la recuperació econòmica

El BNEW Economic Zones ha debatut sobre el model de ciutat actual de Barcelona i el rol que vol adquirir en el futur

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) ja anticipa una nova revolució industrial. És per això que el Barcelona New Economy Week (BNEW), organitzat pel Consorci, vol connectar els cinc sectors clau que consideren imprescindibles per l’enlairament de la nova economia.

La logística, l’eCommerce i el real estate (BNEW Logistics, BNEW eCommerce i BNEW Real Estate a l’Estació de França), la indústria digital (BNEW Digital Industry al Movistar Centre) i les zones econòmiques (BNEW Economic Zones a Casa SEAT) s’han unit amb l’objectiu de reactivar l’economia i desenvolupar la indústria 4.0.

El paper de Barcelona en la recuperació econòmica

La imminent crisi econòmica causada per la pandèmia del coronavirus és un fet que no es pot negar. L'economia ha estat aturada massa temps i les grans ciutats han estat les més afectades. Barcelona ha reunit aquest dijous els principals representants del Consorci de la Zona Franca i el BNEW per debatre sobre el model de ciutat actual i el paper que vol jugar la ciutat comtal en la recuperació econòmica.

El col·loqui del BNEW Economic Zones a la Casa SEAT ha reunit a Pere Navarro, delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona; Diego Guri, subdirector general d’AMEC, Comunitat de les Empreses Industrials Internacionalitzades; Martín Gustavo Ibarra, president d’Araújo Ibarra Consultores Internacionales; i Eva Menor, presidenta de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic, Turisme i Comerç de la Diputació de Barcelona; amb Paloma Suarez, mànager de FDI Center, exercint de moderadora. 

Així, Pere Navarro, delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona, ha destacat que «Barcelona no només té potencialitats de futur, sinó també un present molt important». Com a exemple, ha afegit que «en un moment de confinament hem creat el BNEW, que ha convertit a Barcelona en un centre mundial de l’economia. A la ciutat hi ha un sistema institucional que permet aquest succés i un seguit d’empreses que s’hi ha involucrat. Això és un clar exemple del que és la ciutat».

El rol de la dona en sectors principalment masculins, un debat sobre la taula 

D’altra banda, a l’Estació de França, el BNEW Logistics a dut a terme un panell en el que s’ha debatut sobre el rol de la dona en sectors principalment masculins i s’han buscat maneres per a aconseguir la igualtat en aquests àmbits, en línia amb l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible número 5 de l'ONU.

En el cas del BNEW eCommerce, s’ha comptat amb un panell sobre la col·laboració, l’economia circular i la sostenibilitat, en el que s’ha analitzat si les companyies estan preparades per a l’auge del consumisme verd. Pel que fa al BNEW Digital Industry, destaca la sessió en la que s’ha aprofundit en els beneficis de la intel·ligència artificial en l’economia i en la societat 4.0. A més, tindran lloc les ponències de tres Inspirational Spekers com: Elsa Punset, experta en educació i intel·ligència emocional aplicada al canvi; Cecilia Tham, emprenedora i tecnòloga; i Alicia Asín, experta en Intel·ligència Artificial, IoT i Big Data.