Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'una persona agafant una papereta electoral en una jornada d'eleccions

Molts canvis de locals electorals a Catalunya: Consulta on has d'anar a votar el 14-F

Les mesures anticovid obliguen molts municipis a ampliar els espais de votació
Paperetes electorals
Els locals electorals varien molt en aquestes eleccions.  | Laia Solanellas.

Amb la resolució en ferm del TSJC, Catalunya ja es prepara per a les eleccions autonòmiques, que tindran lloc d'aquí a tan sols dos diumenges, el dia 14 de febrer. Els comicis estaran marcats, sens dubte, per la pandèmia de la covid-19. En els darrers dies, hi ha hagut una forta polèmica al voltant de l'obligatorietat d'acudir a les meses electorals, que inclou també persones de risc i d'altres que es mantenen temoroses de contraure l'epidèmia.

Consulta on hauràs d'anar a votar el 14 de febrer

Amb tot, des del Govern s'han establert unes franges horàries recomanades, perquè la població de risc vagi a votar entre les nou del matí i les dotze del migdia; els positius i confinats ho facin de set a vuit del vespre i la resta de la ciutadania ho faci en l'horari central, de dotze del migdia a set del vespre. Però aquesta no és l'única variació que la covid ha ocasionat en l'habitual funcionament de la jornada electoral.

Molts municipis han optat per fer modificacions als locals electorals on es vota habitualment. Bona part de les poblacions han optat per habilitar més espais de votació, per tal d'evitar al màxim que es produeixin grans concentracions de gent, i la tònica general ha estat evitar tant com ha estat possible els centres escolars. De fet, les escoles que s'usin com a col·legis electorals seran desinfectades al llarg de dilluns, dia 15 de febrer. Tot plegat fa que el col·legi electoral habitual canviï per a centenars de milers de persones.

És per això que cal llegir atentament la informació que arribi a casa a través de la targeta censal, o bé consultar el web de l'INE, on es pot saber quin serà el lloc de votació on hem d'anar el 14 de febrer:

El vot per correu, disparat a Catalunya: 183.000 sol·licituds, un 180% més que el 2017

El vot per correu es dispara fins a les 183.000 sol·licituds quan encara falten uns dies, fins al 5 de febrer, perquè acabi el termini per poder fer la petició. En roda de premsa posterior al Consell Executiu, la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha explicat que s'ha registrat un 180% més de sol·licituds respecte al mateix període de les últimes eleccions catalanes del 2017.

I també ha destacat que suposa el «màxim absolut» de vot per correu en unes eleccions ja que s'han superat les 170.000 sol·licituds que es van registrar a tot l'Estat en les últimes eleccions espanyoles del 2016. La consellera ha recordat que encara hi ha temps fins divendres i que es pot sol·licitar telemàticament o anant a les oficines de Correus.