Els contagiats de coronavirus confirmen nous símptomes, com la pèrdua de cabell

Una enquesta dels EUA així ho recull

Sanitaris a les portes d'un hospital, amb mascaretes i equips protectors, mentre els pacients fan cua fora de l'edifici
Pacients identifiquen nous símptomes de coronavirus | TVE

A mesura que el nombre de persones que van contagiant-se de la Covid-19 els professionals sanitaris van detectant nous símptomes que també els ajuden a detectar nous possibles casos. 

Justament això, identificar tots els possibles símptomes del virus és un dels reptes que han afrontat els metges des de l'inici de la pandèmia. Tenir-los tots clars ajuda clarament a descartar que un pacient que arriba a la consulta tingui altres patologies. 

S'han afegit més símptomes a mesura que avança la pandèmia

En un principi els símptomes més freqüents que es van detectar van ser la febre, la tos i les dificultats respiratòries. També molts dels contagiats sentien cansament, mal de cap i articulars. A més, es va notar que molts perdien l'olfacte o el gust. 

No fa gaire el Centre de Control de Malalties dels Estats Units (CDC en les seves sigles en anglès), n'afegia tres més que l'OMS confirmava. Aquests eren la congestió nasal, les nàusees i la diarrea. 

Nous símptomes detectats pels pacients 

Fora del que té reconegut l'Organització Mundial de la Salut, una enquesta entre pacients ha donat a conèixer nous símptomes que pateixen els contagiats de coronavirus. L'estudi l'han encapçalat la doctora de la Universitat d'Indiana, Natalie Lambert, i l'organització de supervivents de la Covid-19, SurvivorCorps. 

Preguntant a 1.500 pacients han identificat fins a 98 símptomes possibles. Alguns d'ells poden ser molt greus però altres molt més estrany com la pèrdua de cabell.

Un membre del grup de Facebook, que va contreure COVID-19 a principis d'abril, va estimar que havia perdut el 75% del seu cabell. Va escriure que planejava posar-se una perruca: «No estic segur de si el meu cabell tornarà a ser igual».

A més d'aquest nou símptoma alguns dels pacients parlaven de dolors nerviosos severs o problemes de concentració. També alguns tenen dificultats per dormir o visió borrosa. Alguns pacients també parlen d'haver patit acidesa estomacal. 

La doctora Lambert explicava que «és comprensible que les organitzacions de salut no enumerin els símptomes fins que hi hagi més recerques que els validin». Tot i això creu que  «la falta d'informació sobre l'àmplia gamma de símptomes de COVID-19 a llarg termini pot i probablement porta a les persones a fonts no oficials d'informació».


Comentaris

envia el comentari