El Govern demanarà el tancament de l'oci nocturn 15 dies més

Ho ha avançat el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon

Imatge de gent ballant en una festa d'una discoteca
El Govern demanarà el tancament de l'oci nocturn 15 dies més | Unsplash | Sarthak Navjivan

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha avançat aquest dijous que ha demanat que es prorrogui la resolució del Govern, adoptada el 24 de juliol en el marc del Pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat), de mantenir els locals d'oci nocturn tancats 15 dies més a partir d'aquest diumenge.

En la roda de premsa de seguiment dels casos de coronavirus a Catalunya i preguntat sobre la continuïtat d'aquesta mesura, ha dit: «Com a secretari de Salut Pública he demanat que es prorrogui la resolució en els termes en els quals està aprovada».

Davant la fi d'aquesta mesura el diumenge, Argimon ha reiterat: «Des de la Conselleria de Salut proposarem que la resolució relativa a l'oci nocturn es renovi durant un període de 15 dies més».

L'horari dels locals, un tema pendent de resoldre

En preguntar-se-li sobre si recorreran la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) de permetre als bars, restaurants, terrasses i sales recreatives obrir més enllà de la mitjanit —contra la resolució inicial del Govern—, ha dit: «Tenim el recurs preparat però hi ha un tema que depèn de justícia, que farà que es presenti a partir del dia 11. El 12 si no recordo malament».

Lleida, continua amb l'interior de bars i restaurant tancats

Ahir, dimecres el Procicat decidia mantenir el tancament interior de bars i restaurants de Lleida i sis municipis del Baix Segre. Així, a més de la capital del Segrià, a Alcarràs, Torres de Segre, Aitona, Seròs, Soses i la Granja d'Escarp es continua només podent consumir a les terrasses. 

Segons va explicar a l'ACN el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, la decisió s'ha pres tenint en compte que les dades indiquen que el risc de rebrot de coronavirus segueix encara «molt alt». Així, ha concretat, mentre que de mitjana a Catalunya l'índex és de 160, a Lleida ciutat és de 325 i a la regió sanitària de Lleida de 381.

Farré va recordar també que es considera risc baix un 30 i alt un 100. Per tant, «estem gairebé quatre vegades per sobre del que es considera alt», va dir.

❗Notícia en ampliació. La redacció de Catalunya Diari està treballant per ampliar aquesta informació. S'anirà actualitzant quan hi hagi més informació.

Podeu enviar imatges, vídeos o més informació d'aquesta notícia en curs al correu info@catalunyadiari.com, per Facebook a catalunyadiari, per Twitter a @catalunyadiari o per WhatsApp o Telegram al : +34 629 74 76 77.


Comentaris

envia el comentari