Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb una imatge de fons d´una casa en miniatura amb una altra imatge d´un home assegut mirant un paper preocupat i una imatge més de diversos bitllets d´euros en una mà

Contundent avís d'Hisenda als propietaris d'habitatges el 2024

No t'oblidis a l'hora de vendre un habitatge en propietat perquè Hisenda està sempre a l'aguait dels moviments

L'Agència Tributària ha tornat a enviar un avís a navegants a tots aquells que, per sort, tenen disponible un habitatge i volen vendre'l. Hisenda té clar que els propietaris hauran de complir rigorosament certes obligacions fiscals per evitar que els caigui una contundent multa.

Han de saber la manera que tenen de tributar aquesta venda, entre altres gestions, i és obvi que moltes persones es perden entre aquest tipus de processos burocràtics. Desconeixen com fer-ho, però per això hi ha l'Agència Tributària, com tantes vegades. Com no podia ser altrament, l'Agència Tributària exposa que qualsevol venda d'un habitatge fa que hàgim de retre comptes a l'Administració pública.

Si vens un pis en propietat, estàs obligat a declarar-lo a Hisenda, però hi ha excepcions

I per a aquells que decideixin vendre un habitatge en propietat, han de saber que estaran obligats a declarar tot el que hagin guanyat a la Declaració de la Renda . En els primers 6.000 euros de benefici, el 19% anirà a parar a Hisenda. En el cas de 6.000 - 50.000 euros, el 21%, de 50.000 a 200.000 el 23%, i més de 200.000, el 26%.

Percentatge a declarar segons el benefici obtingut per la venda d'un habitatgeBENEFICI (euros)

% A DECLARAR

Fins a 6.000

19%

6.000 - 50.000

21%

50.000 - 200.000

23%

+ de 200.000

26%

 

Però com tot, hi ha excepcions i en aquest cas tenim diverses formes per evitar aquest pagament tan molest. Podem evitar declarar aquesta venda si demostrem de manera clara que els diners que hem obtingut, s'han tornat a reinvertir en un nou habitatge. I tot, encara que hàgim fet servir tots els diners aconseguits per la venda per finançar la nova llar.

Una altra manera de no declarar-ho és haver viscut al pis que s'ha venut durant tres anys consecutivament o viure un any a la nova vivenda. Aquestes són altres de les condicions per les quals podem evitar declarar-ho. I és que l'Agència Tributària ens concedeix el fet de reinvertir els diners guanyats per la venda en un interval de dos anys.

A més, totes les persones que sobrepassen els 65 anys queden totalment exemptes de declarar aquestes vendes davant del fisc. És més, aquelles persones que estan en situació de dependència severa o gran dependència, estan igualment lliures de fer aquesta declaració.