Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pla detall d'una dona amb el carnet de conduir a la mà

L'edat amb la qual la DGT deixa de renovar el carnet de conduir el 2024

La DGT posa de manifest fins a quina edat pot un conductor seguir utilitzant el vehicle al nostre país

Moltes vegades ens hem preguntat a quina edat la DGT posa límit per renovar el carnet de conduir dels conductors. La veritat és que la Direcció General de Trànsit sempre ha treballat per garantir que la seguretat de tots els conductors sigui la major possible.

Voleu que aquelles persones que es posen al volant tinguin totes les condicions idònies per fer-ho, malgrat l'edat que posi el seu DNI. El cas és que la DGT no fixa un màxim d'edat per poder renovar el permís de conduir. Si bé sempre miren amb lupa com estan les condicions de les persones més grans de 65 anys i si se'ls permet renovar el carnet o no.

La DGT deixa clar fins a quina edat es pot renovar el permís de conduir el 2024

Així doncs, s'ha augmentat la periodicitat amb què aquestes persones han de passar el test psicotècnic de rigor per renovar el carnet quan han complert els 65 anys. Des d'aquesta edat, ja no seran 10 anys els que transcorren per tornar a renovar el carnet, sinó que ho faran cada cinc anys.

Periodicitat per renovar el carnet de conduir el 2024


EDAT

PERIODICITAT

Fins als 65 anys

10 anys

Més de 65 anys

5 anys

Hem de recordar que fins fa 14 anys era vàlid el permís de conduir cada 10 anys fins a l'edat de 45. Des del 2009, la renovació era cada lustre fins als 70 anys i des d'aquesta edat cada dos anys. Pel que fa als períodes de vigència límits dels carnets de conduir, són els següents el 2024:

  • 5 anys: permisos de cotxes, motos i motocicletes (AM, A1, A2, 1, B) i llicències de conducció
  • 3 anys: permisos professionals d'autobusos i camions (C, C1, D, D1, EC, EC1, ED, ED1…)

El 2024, la DGT seguirà seguint amb lupa els conductors més grans de 65 anys, que han de ser més controlats. I tot perquè es troben en una edat en què poden patir certes complicacions de salut que els afectin notablement per conduir.

Períodes de vigència màxims dels permisos de conduir


ANYS

VEHICLE

PERMÍS

5

Cotxes, motos i motocicletes

AM, A1, A2, 1 i B

3

Autobusos i camions

C, C1, D, D1, EC, EC1, ED, ED1, entre d'altres

Amb tot, cada cinc anys, les persones més grans de 65 que condueixin un cotxe, hauran d'avaluar les seves capacitats per posar-se al volant. I és que problemes de visió o d'audició, entre d'altres, poden fer renovar el carnet de conduir no sigui tan fàcil quan compleixes aquestes edats.

També ajuda que siguin els mateixos conductors els que decideixin que han de posar el punt final a la seva vida conductora. Sobretot, si veieu que comencen a arribar els problemes de salut i no són compatibles amb l'acció de conduir. Abans de res, cal tenir cap i no jugar-se la vida ni posar en risc la dels altres.