Una persona sotmetent-se al test d'antígens abans d'entrar al Cruïlla, el 8 de juliol del 2021

Contundent decisió del Govern en una de les ciutats on més s'ha disparat la Covid-19

Davant la detecció de gairebé 500 casos l'última setmana a Lleida, l'Ajuntament s'ha coordinat amb el departament de Salut per a fer diversos cribratges massius durant els pròxims deu dies

Decisió d'urgència del departament de Salut i l'Ajuntament de Lleida davant l'augment de casos positius de Covid-19 detectats en els darrers dies. Conselleria i consistori, a través de la regidoria de Salut i la de Joventut, Creu Roja i Protecció Civil, ha anunciat que els pròxims dies es faran cribratges massius a joves d'entre setze i trenta anys. L'objectiu és clar: diagnosticar i trencar la cadena transmissora del virus.

Dos punts de cribratge diferents per facilitar l'accés a tot el jovent

Els cribratges es faran inicialment els dos pròxims dijous de juliol en dos indrets diferents de Lleida. I és que la intenció és facilitar l'accés de la joventut als equipaments provisionals que s'habilitaran temporalment. El primer dia que es faran aquests cribratges serà aquesta mateixa setmana, el dia 15 de juliol, a la zona alta de la ciutat. El punt concret serà la plaça Ricard Viñes, per la qual cosa, entre les set de la tarda i les deu de la nit, s'habilitarà un dispositiu sanitari a la plaça Pau Casals.El següent dijous, 22 de juliol, en el mateix horari, es repetiran els cribratges a la zona comercial. Serà al carrer Major, per la qual cosa s'habilitarà un altre dispositiu sanitari en un espai públic que encara s'ha de concretar. El Departament de Salut no descarta ampliar un dia més els cribratges, en funció dels resultats dels dos primers dijous.

Gairebé cinc-cents casos en una setmana a Lleida

En els darrers dies, segons les dades del departament de Salut, a Lleida s'han detectat un mínim de cinquanta casos diaris. Encara que les dades dels darrers dies seran actualitzades, des del dilluns 5 de juliol fins aquest diumenge s'han detectat 479 casos, amb pics de fins a 91 casos en un sol dia. La taxa de positius en les proves PCR i tests d'antígens han assolit el 31,68% aquest diumenge.

A la regió sanitària de Lleida en conjunt, el balanç de Salut d'aquest dilluns és relativament més positiu que a nivell de la ciutat i de tota Catalunya. El risc de rebrot puja tres punts, fins a 724, per sobre del registre de la setmana anterior, quan era de 334. La velocitat de propagació baixa trenta-sis centèsimes, fins al 2,21. La setmana del 25 de juny a l'1 de juliol era de 3,01. La taxa de confirmats per PCR/TA se situa en 231 per cada 100.000 habitants i la incidència a 14 dies és de 322. Actualment hi ha 14 pacients ingressats als hospitals, dos més que ahir.