Sweet Oil Barcelona

Un convent de monges de Barcelona, 'intoxicat' per l'associació de marihuana del costat

La congregació i col·legi salesià María Auxiliadora conviu paret a paret amb un popular club de cànnabis de la ciutat

Al número 65 del carrer Sepúlveda de Barcelona se situa un dels populars clubs de cànnabis, on els socis poden adquirir i consumir marihuana lliurement. Però el Sweet Oil té un tret particular que el diferencia de la resta: conviu paret a paret amb una congregació de monges, que asseguren 'afogar-se' amb el fum, segons relata 'Crónica Global'. A més, el convent és també un col·legi salesià que aplega 300 alumnes

«Al matí, quan obrim, tot fa olor de marihuana», expliquen fonts de la congregació. També es queixen del tràfic de ciutadans i turistes que comporta i del soroll que s'hi genera, especialment el cap de setmana. «Creiem que és un perill tant per als nens com per a la comunitat. Degrada el barri», assenyala un portaveu dels veïns. «No estem en contra de que existeixin, però segur que en tot el districte de l'Eixample hi ha ubicacions millors que al costat d'una escola religiosa  en la qual viuen vuit monges», acaba.

 

No es pot precintar

Els veïns han provat sort amb tots els tràmits possibles per aconseguir tancar el club, però sense èxit. L'Ajuntament reconeix que no pot precintar l'associació de marihuana, pel fet que existeix des d'abans de l'ordenança urbanística municipal aprovada el 2016, que «posava ordre» al sector. La nova llei establia que els clubs de cànnabis han d'estar a una distància mínima de 100 metres d'escoles, centres educatius i equipaments comunitaris. A més, no poden estar a menys de 100 metres l'una de l'altra, o 150 en el cas de Ciutat Vella i Gràcia.

En una visita de 'Crónica Global' al Sweet Oil de Barcelona,  el gerent assegurava que no hi entren menors d'edat, per la qual cosa no representa una amenaça real pels nens de l'escola. El filtre d'entrada és exigent, excepte amb els turistes, que es poden fer socis al moment i entrar al club, sense haver estat recomanats prèviament per un altre usuari.

Són legals les associacions de marihuana?

Les associacions tenen empara legal i el cultiu i el tràfic de marihuana que es consumeix a l'interior viuen en una 'alegalitat' que es podria equiparar a l'exercici de la prostitució. Els usuaris podem comprar herba i només poden consumir la marihuana a l'interior de l'associació. Necessiten un carnet de soci, que obtenen quan són recomanats per un soci anterior. A més, el Tribunal Suprem avala les petites associacions, tot i que ha posat límit als grans clubs, amb centenars d'associats, per considerar que podria tractar-se de tràfic de drogues. 

També et pot interessar...