La sorprenent conversa d'una família de TGN durant l'explosió que s'ha fet viral

Una internauta va compartir la captura de pantalla del seu grup familiar de Whatsapp

La conversa familiar viral que ha compartit una internauta durant l'explosió a Tarragona
La conversa familiar viral que ha compartit una internauta durant l'explosió a Tarragona | Twitter (@elenagavalda)

L'explosió d'ahir al complex industrial sud de la petroquímica de Tarragona va comportar la reacció en cadena de la població veïna a la Canonja. Una part, per presenciar directament l'espetec i la posterior columna de fum originada; i l'altra, condicionada per la reacció a les xarxes socials, que es feien ressò de la tragèdia que ha conclòs —per al moment— amb la mort de tres persones. Ara bé, aquesta mena d'esdeveniments, com tot en la vida, donen pas, sovint, a un seguit de bromes i 'memes' que ajuden a atenuar la gravetat de la incidència a escala social.

Una conversa viral

Poc després del rebombori —provocat també, cal dir-ho, per Protecció Civil—, una noia tarragonina, l'Elena Gavaldà, va publicar una captura de pantalla d'una conversa que va mantenir en el seu grup de Whatsapp familiar. La seva mare, que admetia estar «cagada», es trobava a l'Eroski —el Parc Central de Tarragona, col·loquialment. Immediatament i, evidentment, de broma (o no), el germà de la internauta va respondre: «Mama, roba tot lo que puguis si hi ha caos. Talla m. Pantaló una 40 [sic]».

La idea del germà de l'Elena, malgrat que pugui semblar forassenyada, no és nova: durant la Revolució de l'Octubre del 1917, en caure el poder dels tsars russos, van néixer les anomenades Bandes Blanques. Aquestes organitzacions —'raids'— populars aprofitaven el caos i saquejaven els municipis petits enduent-se diners i, fins i tot, animals de granja. Aquesta conducta s'ha vist reflectida en altres esferes de la societat actual, com, per exemple, en els fets del passat octubre arran la publicació de la sentència del procés.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari