Mor la infermera de 45 anys que va fer viral el seu càncer de pulmó

Debbie, mare de tres nenes, no fumava

Debbie Platts, infermera de Regne Unit morta per un càncer de pulmó
Debbie Platts, infermera de Regne Unit, morta per un càncer de pulmó | Facebook

La vida ha acabat massa d'hora per a Debbie Platts. Mare de tres nenes, la infermera va decidir compartir la seva lluita contra el càncer a Facebook. Publicava fotos i notícies de com avançava la seva malaltia i explicava els seus plans de futur, que malauradament no complirà. Platts ha mort als 45 anys per un tumor al pulmó, tot i no fumar.

Una revisió mèdica per un mal d'esquena i una infecció al pit donava a Debbie, del Regne Unit, la pitjor de les notícies. Tenia un agressiu tumor al pulmó esquerre i necessitava un tractament dels més potents.

Compartia la seva lluita a Facebook

Debbie va decidir afrontar la situació amb força i va trobar en la xarxa una manera d'acompanyar la seva lluita. Va crear una pàgina a Facebook sota el nom 'Nurse with the big C'urse' i va dedicar-la a explicar la malaltia, a compartir els seus estats d'ànims i i els plans de futur amb què pensava.

Debbie volia ser a més un suport per a totes les persones afectades pel càncer, amb la idea d'aconseguir que ningú se sentís sol: «Quan reps un diagnòstic així, pots arribar a sentir-te molt espantada i aïllada».

Somreia molt i no fumava

Era en la mateixa pàgina de Facebook on els familiars donaven la trista notícia: «És hora de dir adéu a la millor mare, dona, filla, germana i amiga. Ella viurà en les seves tres meravelloses filles». Més de 300 persones han acudit a l'emotiu enterrament de la Debbie.

El marit, Sam Platts, ha volgut a més recordar que la seva dona s'ha mantingut positiva fins al final. «Era preciosa, la dona més amable i afectuosa que he conegut. Era brillant», ha escrit l'home, afectat per la gran pèrdua. Ara vol reprendre la lluita de Debbie, continuar creant consciència sobre el càncer de pulmó i fer entendre que no només els fumadors pateixen la malaltia: Debbie no ho feia.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari