Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Els Bombers de Barcelona en un incendi a la ciutat

Nova convocatòria de places públiques: més de 250 a Catalunya

El Departament d'Interior també ofereix més de 200 places de promoció interna

Aquest dimarts s'ha obert el termini de presentació de sol·licituds per optar a les diverses per al Cos de Bombers de la Generalitat que es van convocar ahir. En aquest sentit, la més destacada és la convocatòria de 250 places de la categoria de bomber de l’escala bàsica. La informació, terminis, requisits i fases d'aquest procés selectiu es poden consultar a la web d'Interior.

Segons s'explica en la convocatòria, el procés consta de dues fases: d’una banda, la primera, d’oposició, està formada per diverses proves, com són coneixements i test d’avaluació psicològica de la personalitat; realització d’exercicis físics; prova d’ofici; avaluació psicològica competencial; prova mèdica, i coneixements de llengua catalana i castellana.

La segona fase del procés, de concurs, valorarà, entre d'altres, el temps de serveis prestats a la Generalitat de Catalunya en la categoria de bomber; els serveis prestats en qualsevol altra administració en la mateixa categoria; el temps prestat com a bomber voluntari o com a auxiliar forestal o altres categories similars de rellevància operativa i adscripció a la DGPEIS.

Aquells aspirants que superin les dues primeres fases realitzaran un curs de formació a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, amb una durada de 700 hores lectives. Per acabar el procés, arribarà la fase de pràctiques, en què els aspirants realitzaran 600 hores de pràctiques de servei efectiu en parcs de bombers o altres instal·lacions de la DGPEIS.

Altres convocatòries al Cos de Bombers de la Generalitat

A més de la convocatòria, la DGPEIS també convoca 7 places d’inspector de l’escala superior —3 de torn lliure i 4 de promoció interna—. Les sol·licituds d’aquesta convocatòria també es poden lliurar des d’aquest dimarts i fins al pròxim 13 d’octubre. Així mateix també hi ha altres convocatòries, de caire intern, amb 104 places de caporal, 57 de sergent i 50 d’oficial.

En aquest sentit, els aspirants a inspector hauran de superar una primera fase d’oposició amb proves de coneixements, proves físiques, una prova de gestió operativa, la prova mèdica i, finalment, una prova de coneixements de llegua catalana i castellana. Un cop superada aquesta fase, realitzaran la fase de concurs que donarà pas al curs selectiu a l’ISPC.