Foto d'un home apuntant al televisor amb un comandament a distància.

El cop que s'emportaran els clients d'Orange en pocs dies

La companyia ha pres una decisió que no agradarà gens als seus clients

La inflació està fent estralls al nostre dia a dia. Els preus de tots els serveis porten pujant des de fa mesos i això no només se centra als supermercats o al combustible, dos dels béns que més han patit les fortes pujades.

Les companyies de telèfon i Internet també han estat fent ajustaments en els últims mesos. Algunes, com Movistar i Vodafone, van decidir apujar els seus preus a principis del 2023.

Tot i això, n'hi ha hagut d'altres, com Orange, que han preferit esperar-se per veure com anava evolucionant el context econòmic. No obstant això, sembla que al final han hagut de prendre una decisió que no acabarà d'agradar als seus milions de clients.

Aquest és el cop que s'enduran els clients d'Orange

Només dos mesos després que companyies com Movistar i Vodafone decidissin apujar els seus preus, un fet que va passar els dies 12 i 22 de gener, ara és Orange qui llança la notícia. L'empresa apujarà els preus dels seus packs de fibra, televisió i mòbil.

Pla de l'esquena d'un home mirant la televisió
Orange apujarà els preus dels seus paquets el 26 de març. | Getty Images
 

Aquesta pujada es farà efectiva a partir del pròxim 26 de març i serà la segona en sis mesos. Els paquets de fibra i mòbil que no incloguin futbol pujaran un total de dos euros. Per la seva banda, aquells paquets que sí que incloguin futbol pujaran un total de cinc euros.

Les pujades de preu no inclouen millores

Una de les coses que cal tenir en compte és que, fins ara, les pujades als preus de les operadores estaven relacionades amb millores en els productes i serveis. Però, ara, això no passarà.

És a dir, Orange no ha incorporat cap novetat, malgrat que les tarifes tindran un cost més alt. En altres paraules, els clients pagaran més per mantenir els mateixos serveis que fins ara.

Què passarà amb les tarifes mòbils d'Orange

Pel que fa a les tarifes mòbils d'Orange, també pujaran entre un i dos euros cada mes. La Go Flex Extra augmentarà la quota de 25 a 26 euros. Tot i això, aplicarà un augment del nombre de gigues disponibles cada 6 mesos a 300 GB.

La tarifa Go Max TV Inicia, per la seva banda, augmenta de 35 a 37 euros mensuals. En aquest cas, no hi aplica novetats. El mateix passa amb la tarifa Go Max TV Supra, que s'incrementa de 40 a 42 euros i tampoc no aplica novetats, sinó que manté els mateixos serveis.

Aquest és l'avís de la companyia als seus clients

Des d'Orange han volgut aclarir a tots els seus clients que aquells que s'estiguin beneficiant de descomptes o promocions en podran seguir gaudint. Tot i això, seran aplicats sobre el nou preu quan aquest entri en vigor a partir del 26 de març.

Foto d'una mà amb un comandament a distància i un partit de futbol a la televisió.
Els paquets que inclouen futbol s'apujaran 5 euros. | Getty Images
 

En cas que els clients no estiguin d'acord amb les pujades, es podran donar de baixa i trencar el contracte que tinguin sense cap mena de penalització. Per fer-ho, ho hauran de fer abans del 26 de març.

D'altra banda, en cas que vulguis deixar la companyia i tinguis permanència per algun dispositiu, caldrà fer front a possibles pagaments pendents. Així mateix, caldrà pagar la penalització per no complir el temps estipulat al contracte.

Així justifica Orange la pujada dels preus

Des d'Orange defensen que, des del principi, s'havien resistit a apujar els preus de les tarifes. No obstant això, el cost de l'energia ha repercutit de manera negativa en els seus serveis, afegint que la pujada es deu a una necessitat de fer inversions a la seva xarxa.

D'altra banda, també justifica la pujada comparant els preus que hi ha a Espanya en relació amb altres països de la Unió Europea, amb tarifes més elevades. A més, afirmen: «Estem emparats».

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Les hores més barates de la LLUM, ara al teu WhatsApp totalment GRATIS! Planifica les teves rentadores, les planxades i el forn per a estalviar!