El Barça, a la final no exempt de patiment

La Copa del Rei ja té final: un nou Barça-Liceo

El Deportivo Liceo venç el Lleida Llista per 3 a 1 i es classifica a una final on també arriba un Barça que ha suat per eliminar el Caldes per 2 a 1
Els blaugrana buscaran la quarta Copa consecutiva | Luis Velasco – RFEP

La final de la Copa del Rei ja està definida i, com fa dotze mesos, la protagonitzaran el Liceo i el Barça. Els dos millors equips de l’OK Lliga es veuran la cara de nou a la final de la competició monàrquica després de superar els seus encontres amb dues victòries molt ajustades. Els gallecs s’han imposat per 3 a 1 a un Lleida Llista que ha pogut forçar la pròrroga fins als darrers 22 segons de partit, mentre que el poderós Barça ha acabat patint sobre la botzina després d’eliminar el valent Caldes per 2 a 1.

El Liceo, remunta per jugar la final

El primer que ha aconseguit el bitllet per disputar la final de la Copa del Rei ha estat el Deportivo Liceo. Els gallecs han hagut de remuntar després de veure com César Candanedo aconseguia avançar el conjunt lleidatà en el minut 28 de partit. El primer temps, força equilibrat i sense encert en la punta d’atac, ha deixat pas a uns segons 25 minuts on s’ha decidit tot. Quatre minuts ha necessitat el Liceo de Juan Carlos Copa per reaccionar. Carlo Di Benedetto empatava en el minut 32 i feia un 1 a 1 que només duraria mig minut.

El mateix jugador, aprofitant la desena falta lleidatana, feia el 2 a 1 i capgirava una semifinal que no es decidiria fins a la recta final. Roberto Di Benedetto, germà dels jugadors del Liceo, gaudia d’una falta directa a vuit minuts del final però no l’aprofitava per empatar. Sergi Miras, quan quedaven 22 segons per al xiulet final, feia el definitiu 3 a 1 que classifica el Liceo per a una nova final copera.

El Barça sua per carregar-se el Caldes

Més ha patit el FC Barcelona per assegurar l’altre bitllet per a la gran final. L’equip que dirigeix Edu Castro ha hagut d’esperar al darrer minut del primer temps per avançar-se en el marcador gràcies a una diana de Pablo Álvarez. El 0 a 2, obra de Joao Rodrigues, no arribaria fins al minut 35 però el Caldes, aprofitant una falta directa, reduiria la diferència a només un gol quan quedaven uns deu minuts d’encontre gràcies a l'encert de Xavi Rovira. Tot i que el Caldes s’ha abocat i ha intentat forçar la pròrroga, el Barça ha pogut mantenir l’avantatge i certificar així la presència a la final de la Copa del Rei.

Diumenge a les 17.00 hores s’enfrontaran al Liceo amb el repte de guanyar, per quart any seguit, la competició monàrquica. Els gallecs, per la seva banda, volen venjar-se de la derrota en la final de la campanya passada.