Imatge d'un alumnes de batxillerat en una escola de Corea del Sud, amb les taules protegides per làmines de plàstic

Corea del Sud tanca més de 200 escoles per nous rebrots de la Covid-19

Les autoritats sud-coreanes també han decretat el tancament de parcs públics i museus a Seül i la seva àrea metropolitana

Corea del Sud ha tancat més de 200 escoles de l'àrea metropolitana de Seül a conseqüència d'un repunt de casos de la Covid-19, segons ha informat la cadena britànica BBC. Aquesta decisió arriba poc després que el govern sud-coreà permetés la tornada dels alumnes a les aules, que d'aquesta manera tornaran a fer ensenyament telemàtic.

Així mateix, aquest divendres, el viceministre d'Educació, Park Baeg-beom, ha anunciat que, a més de les escoles tancades, es reduirà el nombre d'alumnes que assistiran simultàniament als col·legis de la regió de la capital del país que romanen oberts. Els col·legis de primària i secundària només podran acollir al mateix temps a un terç del total dels seus alumnes, mentre que els de batxillerat només podran albergar simultàniament a dues terceres parts.

En aquells centres educatius que romanen oberts, els estudiants han d'entrar per torns i de manera ordenada, travessant un detector tèrmic. Així mateix, també s'obliga a la rentada de mans diverses vegades al dia. A les aules, les taules incorporen làmines protectores de plàstic i els alumnes estan obligats a portar mascareta.

També s'ha decretat el tancament de parcs públics i museus

Els col·legis de Corea del Sud van començar la represa de la seva activitat per trams d'edat el passat 20 de maig. Ni deu dies després, un rebrot a l'àrea metropolitana de la capital, ha obligat a tancar-ne més de 200 i limitar l'aforament en aquells que es mantenen oberts.

El repunt de casos al país asiàtic que ha obligat al tancament d'escoles està lligat a un centre de logística de Bucheon, als afores de Seül, que ha provocat almenys 96 nous casos de coronavirus. Funcionaris sud-coreans de l'àmbit de la Salut han explicat que Corea del Sud afronta «una situació de crisi».

Així, per tal de respondre a la situació, les autoritats han decretat el tancament dels parcs públics i museus, tant a Seül com a les ciutats de la seva àrea metropolitana. Així mateix s'ha demanat a les empreses una flexibilització de les agendes de treball i s'ha fet una crida a la població per tal d'evitar aglomeracions de gent.