Corea del Sud tanca més de 200 escoles per nous rebrots de la Covid-19

Les autoritats sud-coreanes també han decretat el tancament de parcs públics i museus a Seül i la seva àrea metropolitana

Imatge d'un alumnes de batxillerat en una escola de Corea del Sud, amb les taules protegides per làmines de plàstic
Molts alumnes sud-coreans han hagut de tornar a l'educació telemàtica. | EFE

Corea del Sud ha tancat més de 200 escoles de l'àrea metropolitana de Seül a conseqüència d'un repunt de casos de la Covid-19, segons ha informat la cadena britànica BBC. Aquesta decisió arriba poc després que el govern sud-coreà permetés la tornada dels alumnes a les aules, que d'aquesta manera tornaran a fer ensenyament telemàtic.

Així mateix, aquest divendres, el viceministre d'Educació, Park Baeg-beom, ha anunciat que, a més de les escoles tancades, es reduirà el nombre d'alumnes que assistiran simultàniament als col·legis de la regió de la capital del país que romanen oberts. Els col·legis de primària i secundària només podran acollir al mateix temps a un terç del total dels seus alumnes, mentre que els de batxillerat només podran albergar simultàniament a dues terceres parts.

En aquells centres educatius que romanen oberts, els estudiants han d'entrar per torns i de manera ordenada, travessant un detector tèrmic. Així mateix, també s'obliga a la rentada de mans diverses vegades al dia. A les aules, les taules incorporen làmines protectores de plàstic i els alumnes estan obligats a portar mascareta.

També s'ha decretat el tancament de parcs públics i museus

Els col·legis de Corea del Sud van començar la represa de la seva activitat per trams d'edat el passat 20 de maig. Ni deu dies després, un rebrot a l'àrea metropolitana de la capital, ha obligat a tancar-ne més de 200 i limitar l'aforament en aquells que es mantenen oberts.

El repunt de casos al país asiàtic que ha obligat al tancament d'escoles està lligat a un centre de logística de Bucheon, als afores de Seül, que ha provocat almenys 96 nous casos de coronavirus. Funcionaris sud-coreans de l'àmbit de la Salut han explicat que Corea del Sud afronta «una situació de crisi».

Així, per tal de respondre a la situació, les autoritats han decretat el tancament dels parcs públics i museus, tant a Seül com a les ciutats de la seva àrea metropolitana. Així mateix s'ha demanat a les empreses una flexibilització de les agendes de treball i s'ha fet una crida a la població per tal d'evitar aglomeracions de gent.


Comentaris

envia el comentari