Cornellà demana més sancions per aquells contagiats que no compleixin amb l'aïllament estricte

L'alcalde ha fet una petició també per reobrir les instal·lacions esportives i els parcs infantils

Diverses persones amb mascareta creuen un carrer de Barcelona
L'alcalde de Cornellà demana més sancions per als contagiats que no compleixin amb l'aïllament estricte | Europa Press

L'Ajuntament de Cornellà de Llobregat (Barcelona) va demanar la setmana passada a la població que extremés les mesures de seguretat després de detectar un lleuger increment de contagis per coronavirus. Les autoritats feien una crida a la responsabilitat ciutadana, per tal d'evitar les reunions massives i complir amb les limitacions de l'aforament en els locals d'oci. A més a més, van insistir en la importància de les mesures de seguretat i d'higiene per poder tornar com més aviat millor a la nova normalitat. 

A través d'un comunicat, l'alcalde de Cornellà, Antonio Balmón, ha volgut demanar ara al president Quim Torra que s'endureixin les sancions per aquells contagiats que no compleixin amb un aïllament estricte. Balmón ha sol·licitat, a més a més, que s'estableixi un règim sancionador que reculli la possibilitat de demanar a un Jutjat el confinament vigilat en cas d'incompliment reincident. 

Preocupació per l'augment de casos positius

Segons les dades de la setmana passada, el nombre de contagiats per coronavirus a Cornellà de Llobregat va créixer de 9 a 38 en només set dies. Així mateix, Antonio Balmón ha volgut traslladar a Quim Torra la seva preocupació en relació amb la gestió de l'aïllament estricte de les persones contagiades. L'alcalde ha denunciat la «falta de concreció en les accions de contenció», i es mostra angoixat també pel que fa a l'adopció de mesures urgents per fer front al risc de nous brots. 

Obertura de centres esportius i parcs infantils

Per altra banda, el batlle ha demanat al comitè tècnic del Pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) poder obrir de nou els gimnasos, tant públics com privats, les instal·lacions esportives municipals i els parcs infantils. Balmón ha assegurat que són equipaments que s'han adaptat a la 'nova normalitat' i on s'apliquen les mesures de seguretat contra el coronavirus, com és la desinfecció. A més a més, manifesta que aquests espais fomenten les rutines i els hàbits saludables entre la ciutadania. 


Comentaris

envia el comentari