Es descontrolen els contagis a Espanya pel gran augment de brots

Fins ara han mort un total de 28.416 persones per coronavirus des de l'inici de la pandèmia

Imatge de persones passejant pel carrer després de la desescalada del coronavirus
En la darrera setmana s'han detectat 5.128 casos de contagis per coronavirus | EFE

Els brots de coronavirus  estaven amenaçant d'augmentar a Espanya i així sembla que ho estan fent. L'amenaça d'una segona onada s'esperava per als mesos de tardor, però sembla que ja està fent acte de presència, ja que dia a dia van augmentant els casos per coronavirus. Pel que fa a les comunitats autònomes, a Catalunya s'espera una millora en els mitjans de localització de possibles contactes de positius i a Osca (Aragó) hi ha un repunt molt important de contagis.

El Ministeri de Sanitat segueix fidel a la seva tasca i aporta diàriament les dades sobre els efectes del coronavirus al nostre país. És per això que avui també ha aportat una actualització sobre els afectats pel coronavirus. Quant als contagis, el Ministeri ha reportat que s'han detectat 580 casos nous des d'ahir. El que en total suposen 258.855 afectats pel coronavirus a Espanya des de l'inici de la pandèmia.

Segons les dades, en l'última setmana s'han detectat 5.128 casos de contagis per coronavirus, així com en les últimes dues setmanes el total ascendeix a 8.313 casos. Quant als morts per Covid-19 a Espanya, les dades del Ministeri han registrat 3 decessos en les últimes 24 hores. En total, en la nostra geografia han mort a causa del virus  28.416 persones des de l'inici de la pandèmia. D'altra banda, l'informe publicat per Sanitat mostra que 11.726 persones han ingressat en una Unitat de Cures Intensives (UCI), 17 en els darrers 7 dies; i 125.881 han precisat hospitalització, 196 en l'última setmana.

Simón assegura que els brots estan controlats, però alerta sobre un nou perill

Fernando Simón, el ja conegut director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, ha assegurat aquest dijous que els brots per coronavirus que s'estan registrant en els últims dies estan sent «controlats» però ha alertat de la detecció d’«una certa transmissió comunitària».

Així ho ha manifestat en declaracions aquest matí per a TVE, després d'assistir a l'homenatge de l’Estat per a les víctimes de la Covid-19, un acte «molt emotiu», ha dit. I ha apuntat que era «un molt bon moment» per a reflexionar sobre tot el que ha passat en aquests últims mesos, per pensar en els que se n’han anat, per a reconèixer tot l'esforç que s'ha fet i per a subratllar la «molta feina» que encara queda per fer.

Davant els diversos rebrots de coronavirus que s'estan registrant en els últims dies, Simón ha volgut començar deixant clar que s'estan «controlant» i que s'ha pogut identificar a la població de risc i, per tant, limitar la transmissió fora d'aquests grups.

Les persones de risc són més difícils d’identificar en la transmissió comunitària

Ara bé, també ha advertit que en aquests brots s'està començant a detectar «una transmissió comunitària», en les quals, segons ha apuntat, resulta «més difícil» identificar qui està en risc. D'aquí ve que s'hagin d'adoptar mesures «una mica més grolleres» perquè afecten més grups de població, i per això ha assegurat: «I aquesta és la part que hem de controlar».

Simón ha remarcat que s'està fent un esforç de diagnòstic «molt superior» al que s'havia fet amb anterioritat, i que l'increment dels casos que s'estan identificant no implica un increment proporcional de la transmissió, sinó que se n’estan detectant molts més.

En tot cas, no ha volgut acabar de parlar sense alertar a la població sobre un virus que «segueix aquí» i contra el qual tant les institucions públiques com la població han de «mantenir la tensió», perquè «això no ha acabat». «Ens queda treball per fer, i ho hem de fer entre tots», ha sentenciat Simón.


Comentaris

envia el comentari