Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'arxiu de la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas

Els greus problemes interns per a Arrimadas després del daltabaix de C's a Catalunya

Un corrent crític emet un comunicat demanant canvis substancials a la cúpula
Imatge d'arxiu de la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas
Inés Arrimadas comanda C's en el moment més complicat de la història de la formació. | Catalunya Diari

El portaveu del corrent crític de Ciutadans Renovadors Cs, Antonio Espinosa, ha lamentat en un comunicat la «patacada electoral més estrepitosa»  de la història del partit i ha exigit «de forma imprescindible i inajornable responsabilitats i canvis de lideratge», així com canvis en l'organització del partit «i en les persones que la componen». A parer del grup els resultats d'aquest diumenge són conseqüència «d'una mala campanya electoral, d'un cúmul de desencerts, d'errors estratègics i de comunicació, i de lideratge i direcció». Els crítics denuncien tant la campanya electoral, amb errors com els cartells 'Voto abraçada', com decisions de més abast com la marxa d'Inés Arrimadas al Congrés.

Un reguitzell de crítiques contra la cúpula del partit i la seva estratègia

També considera «una segona baula en la cadena d'errors» l'estratègia «ingènua i propagandística» d'intentar aglutinar PP i PSC i algunes organitzacions civils per concórrer junts a les eleccions. Una estratègia que «naixia condemnada al fracàs» per la manca d'un acord previ i el rebuig des del principi dels socialistes. Una estratègia, insisteixen, que ha mostrat el partit «dèbil i subaltern» de les altres dues formacions, i ha «traslladat el missatge» que es donava per feta la derrota electoral.

També ha «perjudicat» la «democràcia interna» del partit i ha «distanciat» la direcció de les bases, perquè no s'ha permès que els afiliats participessin en la tria del candidat a la presidència de la Generalitat en unes primàries. Aquesta decisió ha «aprofundit en la desmobilització sense precedents que viu el partit» amb «la major baixa d'afiliats» de la seva història. Tot circumstàncies que, a parer del grup crític amb la direcció actual del partit, ha fet que «molta gent» no hagi «tornat a repetir» el vot a C's perquè «ha arribat a la conclusió» que en els darrers anys els taronges han «malbaratat un èxit històric».

A banda de retreure la «incomprensió» de la direcció del partit «pel municipalisme», el grup Renovadores Cs creu que la formació ha d'abordar una regeneració «profunda» i escometre «sense dilació» una millora «substancial» en transparència i rendició de comptes, a banda d'ampliar la capacitat de participació i decisió dels afiliats.

Arrimadas no té intenció de plegar

Però per a la líder del partit, el manifest sembla no tenir rellevància. Inés Arrimadas no ha posat el càrrec a disposició del partit a la reunió executiva extraordinària que Ciutadans ha celebrat fins ben entrada la nit d'aquest dilluns a Madrid, l'endemà de la derrota contundent a les eleccions de Catalunya que ha relegat els taronges de primera a setena força de l'hemicicle català. La presidenta del partit ha reiterat com ja feia diumenge a la nit que la solució a la crisi de la formació no passa per les dimissions, i ha descartat també fer cessaments a l'executiva.