Un treballador de Correus repartint amb la furgoneta

Correus dona una gran notícia a Catalunya i augmenta considerablement la plantilla

CCOO celebra el compliment de l'acord per al major procés d'estabilització d'ocupació de l'empresa

Correus incorpora a partir d'aquest dimecres  825 treballadors  a la seva plantilla de  Catalunya  després dels processos de consolidació d'ocupació temporal convocats per l'empresa, repartits pel territori amb 626 nous empleats a Barcelona,  60 a Lleida, 66 a Tarragona i 73 a Girona

Més de 166.000 persones es van inscriure a les proves de selecció que es van realitzar en 29 localitats el passat 19 de gener, complementada amb una fase de mèrits posterior en la qual s'ha valorat l'experiència, els permisos de conduir i la formació rebuda, ha explicat Correus en un comunicat aquest dimecres. 

Però no només s'ampliaran les places a Catalunya, sinó que arreu del territori espanyol s'han convocat 4.005 llocs de feina fixos. El sindicat s'ha felicitat per la convocatòria del procés de consolidació d'aquests llocs de feina, derivat de l'acord assolit amb la direcció de l'empresa pública el desembre 2018. Aquesta convocatòria arriba després de dues anteriors de 1.606 i 2.295 llocs de feina incorporats en els dos anys anteriors i és la major des del 2004.

Les places a Catalunya

Els 825 llocs de treball ocupats es reparteixen en  534 places  per a l'acompliment de repartiment en l'àmbit rural i urbà, 361 llocs motoritzats i 173 a peu, 135 persones s'ocuparan de la classificació en els centres de tractament i 156 treballadors desenvoluparan funcions d'atenció al client en oficines.

Millorar les condicions del servei postal

Correus explica que la seva aposta per la creació d'ocupació estable és «la millor garantia per a continuar oferint el millor servei a tota la ciutadania», i que aquesta aposta es va materialitzar en l'acord amb els sindicats de CC.OO., UGT, CSIF i Sindicat Lliure en el major pla per a l'estabilització de l'ocupació afrontada per l'empresa en els últims anys.

CCOO ha assegurat que la convocatòria  millorarà les condicions de prestació del servei postal després de les retallades dels darrers anys. El sindicat ha esperat que es mantingui el compliment dels acords assolits per als pròxims dos anys, que permeti recuperar els 15.000 llocs de treball perduts durant la crisi.