Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Logotip de TV3 situat al sostre dels estudis de TVC a Sant Joan Despí

Sanchis, a la consellera Vilallonga: «No m'ho prenc com un toc d'atenció»

El director de TV3 defensa la utilitat de la sèrie bilingüe 'Drama' per arribar a nous públics joves

Logotip de TV3 situat al sostre dels estudis de TVC a Sant Joan Despí
Els estudis de TV3, en una imatge d'arxiu. | ACN

El director de TV3, Vicent Sanchis, «no es pren com un toc d'atenció» la reacció de la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, a la sèrie bilingüe 'Drama' i l'ús que TV3 fa de la llengua catalana. «Està clar que no li agrada com està plantejada la sèrie», ha dit Sanchis en declaracions a SER Catalunya, on ha defensat la utilitat de la producció de RTVE i El Terrat per arribar a públic jove que s'expressa habitualment en castellà. «Jo opino diferent, les audiències demostren que 'Drama' o 'Les de l'hoquei' són molt útils», ha dit. El responsable de TV3 ha recordat que la consellera de Presidència, Meritxell Budó, com a responsable de l'àmbit que correspon a la CCMA, «ja ha expressat que no està d'acord» amb la posició de la consellera.

Creu que hi ha una «fixació excessiva» amb TV3

Amb la titular de Cultura, assegura estar «bastant d'acord» amb la preocupació de l'ús social del català, «però de vegades es prenen les coses des de perspectives i matisos diferents». La consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, es va queixar aquest dimarts sobre l'ús que TV3 fa de la llengua catalana, no només per la polèmica sèrie 'Drama', sinó per altres programes informatius. Vilallonga va manifestar que «a vegades veu massa castellà a TV3», i que «segons quins dies», no sap si està veient «una cadena estatal o una de catalana». A més, va assegurar haver fet un «toc d'atenció» a la direcció de la cadena i la CCMA.

«No sé si l'expressió 'toc d'atenció' és més aviat una expressió inapropiada del moment en què estava parlant», ha plantejat Sanchis, que en qualsevol cas, ha dit no prendre-s'ho com un toc d'atenció, «sinó com a diferents maneres d'abordar una qüestió que ens preocupa a tots». El director de la televisió ha dit que hi ha una «fixació excessiva» sobre TV3, i, per contra, «no hi ha debat profund i seriós sobre el model televisiu que necessita Catalunya per assegurar, també, l'ús de la llengua amb normalitat al segle XXI».

Sanchis: «Sembla que l'única que pot ajudar a salvar o ensorrar el país es TV3»

Amb tot, opina que si la polèmica amb la sèrie que combina castellà i català ha servit per parlar de TV3, «ja està bé». «Sembla que l'única que pot ajudar a salvar o ensorrar el país es TV3», ha dit Sanchis  sobre el debat desigual de les televisions públiques al país, en referència a Televisió Espanyola.