Imatge del Corte Inglés de Portal de l'Àngel.

Venen el mític Corte Inglés del Portal de l'Àngel de Barcelona

Els compradors tenen la intenció de transformar la històrica edificació en un immoble sostenible

Redevco Iberian Ventures ha tancat la compra del simbòlic El Corte Inglés de Portal de l'Àngel de Barcelona. Els nous apoderats invertiran més de 200 milions d'euros entre la compra de l'edifici i la reforma.

Tenen l'objectiu de què l'immoble tingui un ús comercial a la vegada que disposa d'oficines. La companyia té la intenció de transformar la històrica edificació en un edifici sostenible.


Segons El Nacional, El Corte Inglés, presidit per Marta Álvarez, va posar a la venda aquest distintiu actiu, juntament amb altres amb la finalitat d'aconseguir uns 550 milions d'euros. El motiu ha estat que el centre del Portal de l'Àngel, adreçat principalment a un públic jove, no oferia la rendibilitat esperada per la companyia.


Ja fa un temps que El Corte Inglés ha pres la decisió de desinvertir en aquells comerços no estratègics i tancar tots aquells centres que no ofereixen una bona rendibilitat. Aquest ha estat el motiu pel qual, la companyia presidida per Álvarez va decidir tancar diversos grans espais i oficines per tota Espanya.


En l'operació han participat la consultora JLL i Pérez Llorca com assessors de Redevco Iberian Ventures. Mentre que Cuatrecasas i Cushman & Wakefield han actuat com auditors de El Corte Inglés.


La societat compradora està formada per Redevco i un fons immobiliari gestionat per Ares Management que ja han participat en la compra d'altres edificis i grans superfícies. En 2016 van adquirir sis parcs comercials per un total de 95 milions d'euros.


Israel Casanova, managing director de Redevco, ha assegurat que aquesta última adquisició reflecteix l'objectiu compartit de millora la sostenibilitat i l'habitabilitat dels espais urbans. L'immoble ofereix una atractiva oportunitat d'inversió donada la seva ubicació.


Per la seva part, Álvaro Urbón, vicepresident d'Ares Real Estate, ha explicat: «Donada la seva excel·lent ubicació, l'accés de l'immoble a notables serveis i infraestructures públiques, juntament amb l'oportunitat de millorar el seu impacte mediambiental, estem convençuts del futur d'aquesta inversió».

Can Jorba, al voltant de 20.000 metres

Amb una superfície d'uns vint mil metres quadrats, l'edifici Can Jorba albergava fa anys, una sucursal de l'empresa familiar Magatzems Jorba. Va ser el primer local comercial d'Espanya on es van instal·lar escales mecàniques.

L'immoble té una estètica inspirada en l'arquitectura francesa de l'època. En 1963 l'actiu va passar a ser propietat de Galerías Preciados i en 1995 va ser comprat per El Corte Inglés