Imatge d'arxiu de la Guàrdia Urbana de BCN

La Guàrdia Urbana de Barcelona circula amb la ITV caducada

El sindicat culpa Ada Colau del mal estat dels vehicles policials i assegura que algunes furgonetes no tenen ni cinturó de seguretat

No és la primera vegada que surten a la llum infraccions comeses per la pròpia policia, que en el cas de qualsevol usuari representarien sancions. El digital 'Metrópoli Abierta' destapa el cas d'un vehicle de la Guàrdia Urbana de Barcelona que no ha passat la ITV pertinent. Han comprovat que el cotxe no va superar la Inspecció Tècnica de Vehicles que li tocava el passat mes de març, per la qual cosa circula amb un dels permisos caducat. 

El secretari del sindicat de funcionaris i a la vegada guàrdia urbà, Eugenio Zambrano, assegura que la imatge on es pot comprovar la infracció es va fer dilluns. S'hi pot veure el cotxe policial de Ciutat Vella, a l'interior d'un garatge, amb la ITV caducada. El portaveu considera que és «intolerable» que els agents corregeixin i sancionin infraccions als ciutadans i ells hagin de patrullar amb vehicles que no compleixen la normativa per «deixadesa» del govern municipal

La policia culpa directament Ada Colau

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) presentarà una denúncia sobre el cas a l'alcaldia. Culpen Ada Colau, màxima autoritat municipal, i la regidora de Seguretat. Zambrano afirma, a més, que les deficiències en les furgonetes són importants, fins al punt que en algunes fins i tot falten els cinturons de seguretat, falla l'aire condicionat o la neteja brilla per la seva absència. 

Ja fa mesos el sindicat denunciava que les retallades del govern de Colau havien anul·lat el lloguer de deu furgonetes per atestats i no havien permès portar a revisar alguns cotxes  per falta de pressupost. 

Els agents de l'Eixample «s'han de canviar de roba al carrer»

A més, el passat gener, la polèmica esclatava també per la situació dels agents de la Guàrdia Urbana de la comissaria de l'Eixample. El sindicat assegurava que s'havien de canviar de roba en contenidors situats al carrer, just davant de l'equipament policial, junt amb l'estació del Nord. Els mòduls, que són provisionals fins que s'acabin de reformar els vestidors femenins, no estaven preparats per a suportar baixes temperatures hivernals i «no reuneixen les condicions mínimes d'espai per a ser utilitzades com a vestidor», asseguren.

I és una de les moltes situacions incòmodes que el sindicat reclama. Més recentment han denunciat que un grup de persones ha okupat un edifici adjacent a la comissaria de Ciutat Vella  i que, com que l'aparcament està situat a la sortida d'emergència de l'immoble okupat, els agents reben insults, llançament d'objectes i amenaces per part dels okupes, que algun cop han saltat a dependències de la policia.

 

També et pot interessar...