Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de fons d´un pàrquing cobert amb cotxes aparcats i una altra imatge d´un home en primer pla amb gest d´ensurt

El cotxe més venut a Espanya té data de caducitat

Ángel Gaitán ja ho va avisar, els problemes d'aquest conegut model de Citroën revelen un futur incert

El Citroën C3 ha esdevingut el líder indiscutible de vendes a Espanya durant el mes de maig. Aquest compacte ha captat l'atenció dels conductors gràcies al seu disseny atractiu, tecnologia avançada i ofertes irresistibles. Citroën ha aconseguit consolidar la seva posició al mercat automobilístic espanyol amb una estratègia agressiva.

Al maig, el mercat de cotxes a Espanya va registrar un creixement moderat. Es van vendre un total de 95.158 unitats, segons dades de l'Associació Nacional de Fabricants d'Automòbils i Camions (Anfac). Això representa un augment del 3,4% en comparació del mateix mes de l'any anterior.

Els cotxes més venuts a Espanya

Des de començament del 2024, les vendes de cotxes nous a Espanya han pujat a 431.884 unitats. Això suposa un creixement del 6,8% respecte de l'any passat.

Muntatge amb cotxes nous en un concessionari i un cercle amb una imatge d'unes mans lliurant unes claus
Citroën, Peugeot i Dacia, les marques més venudes a Espanya | Fahroni, Shisuka

El Citroën C3 ha pres la davantera amb 2.823 unitats venudes al maig. Les ofertes competitives per al model sortint han estat clau per a aquest èxit, atraient nombrosos compradors.

En segon lloc, hi ha el Peugeot 2008, amb 2.713 unitats venudes. El podi el tanca el Dacia Sandero, amb 2.527 unitats venudes.

El Renault Clio ha aconseguit la quarta posició, amb un sòlid exercici en vendes que va assolir les 2.021 unitats. El segueix de prop el Hyundai Tucson, amb 1.987 unitats venudes, i el Toyota Corolla, amb 1.945 unitats. En setena posició, l'Opel Corsa va registrar 1.910 unitats venudes, seguit pel SEAT Eivissa, amb 1.859 unitats.

Tancant el top 10 hi ha el KIA Sportage i el MG ZS, amb 1.819 i 1.685 unitats venudes, respectivament.

Data de caducitat per al supervendes francès

Tot i l'èxit recent, el Citroën C3 s'enfronta a un futur incert. Ángel Gaitán, en una conversa amb Iker Jiménez, va advertir sobre els problemes que presenten els Citroën C3 fabricats entre el 2009 i el 2019.

Imatge de fons del tub d'escapament d'un cotxe amb fum negre sortint-ne, a més, el tub està remarcat amb un marc vermell i un símbol d'alerta
Cal parar esment als problemes dels C3, sobretot amb el Ad-Blue | Akaratwimages

Gaitán va recomanar als propietaris d'aquests models que visitin el concessionari per revisar possibles errors. Aquests podrien afectar la seguretat i el rendiment del vehicle.

Fallo en el ADBLUE en coches de Citroën y Peugeot

El Citroën C3, encara que lidera les vendes actualment, es troba en una etapa de transició. Amb la imminent renovació del model, Citroën ha llançat una sèrie d'ofertes per liquidar l'estoc existent, cosa que ha impulsat les vendes significativament. Aquesta estratègia de mercat no només ha atret nous compradors, sinó que també ha assegurat que el C3 surti del mercat amb estil, reafirmant la seva popularitat entre els conductors espanyols.

L'èxit del C3 reflecteix la contínua preferència dels consumidors per vehicles que ofereixen una combinació de disseny, tecnologia i bon preu. Amb l'arribada de nous models i la contínua evolució del mercat automobilístic, serà interessant veure com es desenvolupen les vendes els mesos vinents. Podrà Citroën mantenir el seu lideratge al competitiu sector dels cotxes compactes?