Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un senyal de trànsit que indica la ITV

Els vehicles matriculats a partir de 1999 necessiten una peça per passar la ITV

Revisa aquest element si no vols tenir problemes amb la inspecció

Passar la Inspecció Tècnica de Vehicles, més coneguda com a ITV, és un tràmit obligatori. Tot i això, no són pocs els conductors que temen que arribi el moment en què han de posar el seu vehicle a prova.

En aquest sentit, cada vehicle l'ha de passar amb una periodicitat depenent dels anys que tingui. Tot i que es tracta només d'una revisió, quan apareixen errors es pot convertir en un autèntic maldecap.

De fet, no obtenir la certificació d'ITV favorable farà que el teu vehicle no pugui circular. Per això, el millor és anar a centres homologats i, abans de portar el cotxe a revisió, acostar-lo al teu taller de confiança per comprovar que tot funciona com cal.

Els llums, un element indispensable

No endur-se ensurts innecessaris és el que tots els conductors busquen quan porten el cotxe a la ITV. En aquest punt, cal tenir en compte que hi ha alguns elements que no es poden deixar de revisar perquè no hi hagi errors inesperats que puguin fer-lo enrere.

Imatge de la part exterior d'un cotxe amb les llums enceses
L'enllumenat del vehicle no pot tenir errors per passar la ITV. | Getty Images

Uns elements que resulten indispensables són els llums. Que tot l'enllumenat del vehicle funcioni de manera correcta serà essencial perquè aquest pugui passar la inspecció sense cap mena de problema.

És imprescindible que tant l'enllumenat davanter com el darrere funcionin sense errors. Tot i això, també cal estar pendent que els intermitents no tinguin cap problema. La llum de marxa enrere, de fet, pot donar problemes en passar la revisió.

Aquesta peça és imprescindible per passar la ITV

Des de Veiasa, l'empresa pública de la ITV adjunta a la Junta d'Andalusia, han volgut llançar un avís que concerti tots els conductors que hagin de passar la ITV de manera propera. Aquest està relacionat amb un element al qual no se sol prestar massa atenció.

Com indiquen en un tuit: «La llum de marxa enrere és obligatòria a tots els turismes, autobusos, furgonetes i camions matriculats després del 1999». D'altra banda, també adverteixen que l'inspector que s'encarregui de fer la revisió del vehicle haurà de comprovar el nombre de llums, així com que totes funcionin de manera correcta.

També tindrà en compte la seva homologació i que compleixi els colors permesos. Si no, poden començar a sorgir els problemes.

No portar-la en condicions es considera un defecte greu

Quan hi ha un desajust al sistema d'enllumenat, així com a la senyalització mitjançant els llums, la ITV no serà favorable. De fet, qualsevol error en aquests elements està considerat com un «defecte greu».

Si això passa, el conductor no tindrà permís per circular amb el seu vehicle tret que el porti al taller per arreglar la sentència i, més tard, de nou a la ITV. En cas de circular quan ho té prohibit, es podrà enfrontar a multes de fins a 200 euros.

Aquests són altres elements imprescindibles per passar la ITV

A més de les llums, també hi ha altres elements que cal revisar abans d'anar a la inspecció. Els amortidors i pneumàtics, per exemple, també han de romandre en perfecte estat perquè la ITV sigui favorable.

D'altra banda, també cal estar pendent de portar els líquids al nivell correcte. Així mateix, les portes i vidres també seran revisats. En cas que algun d'aquests elements tingui errors, l'inspector podria fer el teu vehicle enrere.

Elements com els frens o la direcció també és imprescindible que funcionin a la perfecció. De fet, l'inspector comprovarà fins i tot que els cinturons compleixin la funció. Revisar el cotxe abans d'anar a la ITV t'estalviarà molts problemes.

      Imatge del logotip de WhatsApp     NOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!