YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

La Covid-19 continua a l'alça a les escoles catalanes

Augmenten les dades dels grups escolars confinats i de les persones en quarantena

Imatge d'arxiu de l'aula d'una escola
Tendència a l'alça de la Covid-19 a les escoles catalanes   | Àngel Ullate

Les inestables dades epidemiològiques dels darrers dies també es veuen reflectides al centres escolars. Les últimes dades publicades pel Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya mostren un augment dels casos, marcant una tendència a l'alça en els darrers dies.

Amb l'actualització d'aquest dissabte, els grups escolars confinats a Catalunya per la Covid-19 són 842. Això vol dir que hi ha 8 grups escolars confinats més que en l'últim balanç i 58 més respecte a les dades publicades el passat dijous. A mitjans de la setmana passada, hi havia més de 111 grups menys confinats. Segons el Departament d'Educació, la xifra representa un 1,17% dels aproximadament 72.000 grups que hi ha (dijous el percentatge era d'1,09). 

Pel que fa a les persones confinades, actualment n'hi ha 20.705, que són 282 més que en l'últim balanç. Amb les dades de dijous passat, hi havia 18.922 persones confinades. Dit d'una altra manera, amb l'actualització de dades dels últims dos dies, aquesta xifra ha augmentat en gairebé 2.000 persones més. De les 20.705 persones que hi ha actualment confinades, 19.630 són alumnes (+239 respecte al darrer balanç), 985 són docents i personal d'administració i serveis (+25 respecte a l'últim balanç) i 90 corresponen a personal extern del centre (+18 respecte a l'últim balanç).

D'altra banda, els positius acumulats són 60.060, 195 més que en el balanç anterior, i es registren 1.812 positius als centres educatius en els darrers deu dies. En total, hi ha 560 centres amb algun grup confinat, que representa el 10,97% dels 5.104 centres que hi ha a Catalunya.

Un únic centre escolar tancat a Catalunya

Actualment hi ha un centre escolar tancat a Catalunya. Si bé dijous passat n'hi havia dos, ara mateix només un centre de la Cerdanya es troba en aquesta situació. Es tracta de l'escola Pere Sarret, de la ZER Baridà-Batllia, a Montellà i Martinet. Aquest únic col·legi tancat representa 0,02% del total. 

El Govern avisa que el virus s'està reactivant a Catalunya

El departament de Salut de la Generalitat no amaga la seva preocupació davant l'actual evolució de la pandèmia a Catalunya. Si amb les dures restriccions aplicades després de la Diada de Reis la Covid-19 ha anat retrocedit de manera clara, aquests darrers dies, segons ha confirmat la mateixa consellera Alba Vergés, es pot apreciar un estancament «claríssim», i «fins i tot» alguna pujada dels indicadors sanitaris. 

«Això ens fa pensar que la prudència és la clau i que no podem abaixar la guàrdia», ha insistit la consellera, que ha reiterat que els desplaçaments permesos actualment només es poden realitzar amb la bombolla de convivència.


Comentaris

envia el comentari