EN DIRECTE

⚠ Alerta màxima a Catalunya pel fort temporal de vent

Creen un compte de 'Flickr' amb fotografies de diversos carteristes de Barcelona

Les imatges, a més, permeten conèixer alguns detalls concrets sobre la manera de vestir o d'actuar dels malfactors
Creen un compte de 'Flickr' amb fotografies de diversos carteristes de | Flickr

 

Nou i revolucionari sistema per detectar carteristes a Barcelona. Els veïns de la ciutat comtal, que estan farts de la inseguretat que es viu des de fa setmanes a la capital catalana, han trobat una manera d'alertar la resta de ciutadans i, a la vegada, protegir-los davant aquesta classe de situacions.

 

Així les coses, diversos usuaris han creat una base fotogràfica a 'Flickr' amb imatges dels carteristes més importants que actuen a Barcelona, facilitant-ne la detecció i identificació per, d'aquesta manera, intentar reduir el preocupant nombre de robatoris que es produeixen cada dia a la ciutat comtal.

 

El perfil s'anomena 'Carteristas de Barcelona'

El perfil, que rep el nom de 'Carteristas de Barcelona' i està acompanyat per la frase «us estem vigilant», fa públics els rostres de tots aquells homes i dones que, presumiblement, sostreuen bosses, telèfons i carteres a les instal·lacions del metro de la ciutat comtal.

 

A més, els cartells que apareixen al perfil també ofereixen detalls concrets sobre la manera de vestir o d'actuar que habitualment fan servir els lladres, de manera que el seu reconeixement es torna molt més fàcil. Pots consultar la llista completa fent clic aquí.

 

Entre 80 i 100 carteristes actuen cada dia

La iniciativa, tot i que resulta d'allò més original, no ha agafat per sorpresa a tothom, ja que la problemàtica dels carteristes és d'allò més habitual a la capital catalana, i la situació només fa que empitjorar a mesura que passa el temps.

ATENCIÓ: Nou servei del Catalunya Diari. Ara t'enviem les notícies de la teva província o ciutat, totalment gratis al mòbil. Fes clic aquí i prova-ho! T'encantarà!

 

En aquest sentit, fa tan sols dues setmanes que va saltar a la llum que, de mitjana, entre 80 i 100 carteristes actuen cada dia al metro, col·locant-se en aquelles estacions on hi ha més afluència de gent per cometre el furt.  

 

 

També et pot interessar...