Creixen diversos brots de coronavirus a Lleida i Tarragona: 7 contagiats a la comissaria i 9 a l'institut

Salut descarta fer PCR a tots els efectius aïllats a la comissaria de Lleida i diu que se seguirà el protocol | A Alcanar hi ha quatre casos, tres dels quals de la localitat

La consellera Alba Vergés, durant una roda de premsa
Creixen els positius a Tarragona i Lleida | Cedida

El rebrot sembla evident. Amb el fantasma del confinament domiciliari que sobrevola Lleida, la demarcació de Tarragona també comença a sumar una sèrie de casos que preocupen d'allò més a Salut. Salou, per no anar més lluny, ha optat per tancar algunes de les seves discoteques. Aquest dissabte, però, el Departament de Salut ha confirmat l'increment de casos de coronavirus a la comissaria dels Mossos de Lleida, que suma un altre positiu de coronavirus i ja són 7 els treballadors contagiats de diverses àrees, com investigació, ARRO o patrullatge; i l brot de covid-19 que té el focus en un claustre de professors del Perelló, a les Terres de l'Ebre, que avui s'ha informat que arriba als 9 positius

Nou positiu a la comissaria dels Mossos d'Esquadra a Lleida: ja en són 7 

La comissaria dels Mossos d'Esquadra de Lleida suma un altre positiu de coronavirus i ja són 7 els treballadors contagiats de diverses àrees, com investigació, ARRO o patrullatge, segons fonts policials. Tot i que els treballadors reclamaven aquest divendres que es fessin testos PCR a la cinquantena d'efectius aïllats preventivament, el director de CatSalut, Adrià Comella, ha assegurat que se seguirà el protocol. És a dir, es faran PCR a aquells que tinguin símptomes mentre que aquells que no en tinguin però hagin estat en contacte amb un positiu, hauran de passar la quarantena.

Fonts de la comissaria ja van explicar divendres que aquesta situació fa que hi hagi menys efectius disponibles i aquest dissabte han recordat que la seva feina està considerada essencial i que per tant s'haurien de fer més testos per descartar i confirmar possibles casos. Per una banda, posen de manifest que potser alguns dels agents que estan passant la quarantena no estan contagiats però no els estan deixant treballar. Per altra, que pot haver personal asimptomàtic que segueixi treballant i contagiï altres treballadors.

Comella però ha respost que es faran PCR com en qualsevol altra empresa i que els casos sospitosos sense simptomatologia hauran de passar la quarantena. El director del CatSalut ha insistit que s'ha d'intentar contenir al màxim la transmissió de la malaltia. En aquest sentit, Comella ha explicat que aquest dissabte s'han fet unes 400 PCR a treballadors de diverses empreses fructícoles del Segrià i que en seguiran fent als focus que vagin apareixent per diagnosticar casos i prendre les mesures adients.

El brot procedent d'un claustre de professors del Perelló arriba als 9 positius

El brot de covid-19 que té el focus en un claustre de professors del Perelló (Terres de l'Ebre) arriba als 9 positius, que viuen en altres municipis. L'altre brot de la regió sanitària és el d'Alcanar, amb quatre casos confirmats, tres dels quals de la localitat. En ambdós brots tots els positius tenen símptomes lleus. Tant els casos confirmats com els seus contactes estrets estan en aïllament i seguiment domiciliari.


Comentaris

envia el comentari