El Govern no descarta un confinament domiciliari al Segrià

El conseller diu que la decisió es pren des del Procicat valorant les dades epidemiològiques i l'evolució de la malaltia

El conseller de Treball i Afers Socials, Chakir El Homrani, i el president de la Generalitat, Quim Torra, el 17 de març de 2020.
El conseller de Treball i Afers Socials, Chakir El Homrani, i el president de la Generalitat, Quim Torra, en una imatge d'arxiu. | ACN

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, no descarta un confinament domiciliari al Segrià amb motiu dels rebrots per covid-19 si fos necessari. El conseller ha remès la responsabilitat d'aquesta decisió al Procicat, l'òrgan en què els departaments de Salut i Interior treballen de forma conjunta i on s'avaluen aquest tipus de decisions d'acord amb les dades epidemiològiques i l'evolució de la malaltia.

Les paraules de Homrani aquest dissabte des de Lleida es contraposen amb les del delegat del Govern a la demarcació, Ramon Farré, que divendres descartava el confinament domiciliari dels habitants de la comarca. «No ens podem permetre que tothom es quedi a casa seva», va assenyalar.

Lleida es prepara

Salut ha instal·lat una nova carpa a Lleida perquè funcioni com a sala d'espera de persones sospitoses de covid-19 i per fer també proves PCR. S'ha instal·lat al costat del CUAP Prat de la Riba, al carrer Salmeron, que ha quedat tallat al trànsit. La carpa, cedida per la Diputació de Lleida, té uns 200 metres quadrats i una capacitat per a 12 persones, 6 a cadascuna de les 2 àrees sanitàries mòbils que el SEM ha instal·lat dins.

L'objectiu de la carpa, tal com ha explicat el director del Servei Català de la Salut, Adrià Comella, és reforçar l'atenció de casos de coronavirus a l'Atenció Primària i separar circuits per garantir així la seguretat de pacients que acudeixin al CUAP per altres patologies no relacionades amb la covid-19.

Comella ha explicat que, a més de la carpa instal·lada a l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida, aquest dissabte entra en funcionament una altra estructura, al CUAP Prat de la Riba, que obre 24 hores. «Garantirà la seguretat dels usuaris perquè hi aniran pacients amb simptomatologia de covid i per tant ens permetrà fer una separació de circuits i deixar el CUAP per pacients amb altres patologies», ha afegit.


Comentaris

envia el comentari