ÚLTIMA HORA

🚨 Carme Forcadell i Dolors Bassa, obligades a tornar avui mateix a la presó

URGENT

📌 La pandèmia segueix reculant a Espanya abans d'un cap de setmana clau

Salut notifica nou morts més per coronavirus a Catalunya

Hi ha un augment notable pel que fa a decessos

Dues persones amb vestimenta especial per al coronavirus en un laboratori
Salut ha comunicat 9 nous morts per coronavirus. | Cedida

Catalunya ha sumat 361 nous positius per covid-19 respecte al balanç de fa 24 hores, segons les últimes dades del Departament de Salut. Són 413 casos menys que els sumats en l'anterior balanç. Això situa la xifra global de positius en 75.502. De tots els casos nous, 164 corresponen a la regió sanitària de Barcelona ciutat i 101 a la metropolitana sud, on s'hi inclou l'Hospitalet de Llobregat, municipi on en els últims dies s'ha constatat un augment de casos.

Al Segrià, els nous casos són 16, tot i que no hi ha encara dades corresponents a divendres, probablement perquè encara no s'han facilitat a Salut. Pel que fa a les morts, les funeràries n'han reportat nou de noves, vuit més que divendres, i la xifra total és de 12.616.

El Govern suspèn ingressos i visites a totes les residències de les regions sanitàries de Lleida i l'Alt Pirineu i Aran

El Govern ha suspès els ingressos i les visites a totes les residències de les regions sanitàries de Lleida i l'Alt Pirineu i Aran. El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha explicat que el seu departament i el de Salut han aprovat una instrucció per ampliar les restriccions que des de dissabte passat ja estava en vigor a les residències del Segrià a tots els centres de les dues regions. El Homrani ha dit que es tracta d'una mesura preventiva per protegir els col·lectius més vulnerables a la covid-19. Així, no hi podrà haver ingressos ni visites excepte si són per una urgència o estan justificades, i es faran unitats de convivència per assegurar internament el control de les relacions entre els usuaris.

Chakir el Homrani ha indicat que des del Govern són «absolutament conscients» que hi ha «un punt de mobilitat» entre les dues regions sanitàries. «La covid-19 no surt de les residències, entra a les residencies», ha dit el conseller, que ha defensat l'ampliació de la mesura restrictiva «davant la situació que hi ha ara mateix». La mesura arriba l'endemà que Salut hagi confirmat un brot de coronavirus a una residència d'Oliana amb 26 casos positius. Del total d'aquests, 16 són residents i 10, treballadors del centre.


Comentaris

envia el comentari