Els Mossos fan girar cua un miler de vehicles que volien sortir del Segrià: «Alguns anaven amb les maletes»

S'han aixecat actes per incompliment i s'ha denunciat per desobediència un ciutadà que volia marxar de la comarca

Un control dels Mossos d'Esquadra per evitar que la gent se salti el confinament durant el cap de setmana a Cassà de la Selva
Els Mossos han reconegut la mobiltat entre vehicles al Segrià, tot i el confinament. | ACN

Els Mossos d'Esquadra han fet girar cua un miler de vehicles en la primera setmana de confinament perimetral del Segrià; entre 150 i 200 vehicles cada dia. Els agents han denunciat un ciutadà per desobediència perquè volia marxar de la comarca i han aixecat diverses actes per incompliment de la resolució d'Interior del 4 de juliol. Segons ha explicat el cap de l'àrea regional de Trànsit de Ponent, Damià Larriba, les actes «s'han fet més a nivell de conscienciació que sancionador». L'excusa més utilitzada pels conductors per sortir ha estat la de motius laborals. «Alguns, però, anaven amb les maletes i l'aneguet de goma al cotxe», relata Larriba. Molts dels que intentaven entrar volien «anar a comprar», una opció que no està permesa.

Els Mossos d'Esquadra han muntat 19 punts fixos les 24 hores al dia per controlar les entrades i sortides del Segrià. En alguns d'ells compten amb el suport de la Guàrdia Urbana de Lleida, la policia local d'Alcarràs i la Guàrdia Civil.

En total hi treballen entre 350 i 370 efectius cada dia i per fer-ho possible han incorporat Mossos d'Investigació o de Medi Ambient al dispositiu de Trànsit, ha explicat Larriba. A més, han hagut de readaptar serveis i reduir-ne d'altres d'ordinaris per fer aquest dispositiu.

Com a reforç, també s'han incorporat al Segrià efectius de tot Catalunya excepte de Girona «perquè és el territori que està més lluny», ha destacat Larriba. El 60% dels agents que treballen en aquests dispositius són de Lleida i el 40% de la resta de Catalunya.

Preocupa una hipotètica saturació sanitària

L'Hospital Arnau de Vilanova ha començat a derivar pacients no-covid a centres d'altres regions sanitàries. En concert, el centre lleidatà va derivar divendres vuit pacients greus amb altres patologies a l'Hospital Vall d'Hebron. Entre aquests, hi ha dues embarassades amb símptomes de covid-19. Salut també ha anunciat un pla per derivar pacients de diferents comarques de les regions sanitàries de Lleida i l'Alt Pirineu i Aran a centres d'altres territoris. En concret, pacients del Pirineu es derivaran al Parc Taulí de Sabadell, de la Segarra a centres de Manresa i Igualada, i d'altres comarques de Ponent a Reus. A més, ja ha obert una tercera planta d'hospitalització a l'Arnau i se n'ha reservat una altra a l'Hospital Santa Maria.

L'Arnau de Vilanova no ha rebut més personal per destinar a la tercera planta que ha obert el centre, tot i la crida que s'havia fet durant la setmana per reforçar el centre sanitari. Metges de l'Arnau i del Santa Maria s'han reestructurat els torns de treball per donar servei en aquesta tercera planta. Les altres dues ja estan plenes i la tercera disposa de 25 llits.


Comentaris

envia el comentari