Personal de una escuela de Madrid haciéndose una PCR

Els contagis continuen sense aturador: 8.581 casos de coronavirus a Espanya

Un dia més, la comunitat amb més casos és amb diferència Madrid

El Ministeri de Sanitat ha confirmat l'estat actual de la pandèmia de coronavirus a Espanya amb un nou informe amb dades, una altra vegada gens positius. Al document, s'han sumat a l'total 8.581 casos de Covid-19, d'aquests 3.663 han estat positius en una PCR en les últimes 24 hores, en comparació amb els 2.731 del passat dimarts. D'aquesta manera, en total ja s'han contagiat de Covid-19 un total 479.554 persones al nostre país.

També s'ha informat del nombre de morts en l'última setmana, passant de les 159 registrades dimarts a les 177 d'avui. Pel que fa a el nombre total de morts la xifra total s'ha situat en 29.194, 42 més que ahir.

El Govern allarga els ERTO

En paral·lel, la Generalitat de Catalunya ha proposat que els Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) s'allarguin mentre es mantinguin les mesures per evitar l'expansió de la Covid-19. Aquest dimecres, el secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies, Josep Ginesta, ha demanat al govern espanyol que tingui «mirada llarga» i que aprovi pròrrogues de cara a l'any vinent.

«Les empreses tenen l'espasa de Dàmocles al 30 de setembre, i això és un error; la seva planificació no és a curt termini, sinó a mitjà i llarg termini», ha dit Ginesta. Per altra banda, el secretari de Treball ha defensat que la prestació d'atur que reben els treballadors en ERTO no es redueixi a partir del sisè mes.

La prioritat del Govern continua sent «mantenir llocs de treball» i «evitar que les empreses tanquin» apunta Ginesta. «Creiem que la solució a això és allargar els ERTO per evitar que aquests s'acabin convertint en expedients de regulació d'ocupació definitius», ha subratllat. En aquest sentit, veu contradictori que les patronals demanin que s'aixequi la prohibició sobre el fet que hi hagi acomiadaments a causa de la pandèmia.

Cribratges comunitaris a Barcelona 

D'altra banda, el Departament de Salut i l'Ajuntament de Barcelona faran cribratges comunitaris per detectar casos asimptomàtics de Covid-19 als barris del Raval i de Trinitat Vella, on la incidència de la malaltia és de les més altes de tota la ciutat. La incidència per 100.000 habitants entre el 22 de juny i el 26 d'agost ha estat de 1.442 a la Trinitat Vella i 959 al Raval, mentre que a tot Barcelona ha estat de 622.