Imatge d'una crema de fotos del rei Felip VI

Crema de fotos del rei Felip VI arreu de Catalunya com a protesta per la seva visita

Les protestes s'han dut a terme en diferents punts del territori

Un dia abans de l'arribada del rei Felip VI a Barcelona, l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha convocat una crema de fotos del monarca. Aquest dijous a les 20.00 hores del vespre i davant dels ajuntaments de diferents punts del país s'han dut a terme aquesta acció que té com a objectiu protestar per la visita del rei. 

Les cremes de fotografies s'han produït en llocs com Barcelona, Tarragona, Lleida, Girona, Tortosa, Igualada, Reus, Berga o Valls. En el cas de la capital catalana, centenars de persones s'han reunit a la plaça de Sant Jaume a crits de «Fora el Borbó, per feixista i cabró», «Independència» o «Catalunya no té Rei».

 

Les mobilitzacions per aquest divendres

D'altra banda, l'ANC ha programat una protesta que tindrà lloc en forma de cadena humana i que unirà l'Estació de França, lloc on se celebra la BCN New Economic Week, amb el monument de Colom. El CDR del Barcelonès també ha anunciat que des de les 10.00 hores del matí tindrà lloc una protesta, titulada 'Escac i Mat' i 'Sentenciem-los'.

La manifestació té com a objectiu mostrar el rebuig a la figura del rei, que ja va quedar-se sense anar a Barcelona fa dues setmanes, en aquella ocasió per decisió del govern de Pedro Sánchez, en l'entrega de despatxos als jutges de Barcelona, un acte que havia comptat amb la figura del monarca en els últims 20 anys.