Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La pols d'un asteroide va provocar una era de gel a la Terra

Creua un meteorit per sobre Catalunya amb un fort soroll al seu pas

Aquest dilluns va ser notícia el pas d’un bòlid que va ser observar i sentit des de moltes comarques. Va creuar durant el matí i fins i tot algunes persones van sentir ‘explosions’

La pols d'un asteroide va provocar una era de gel a la Terra
Aquest dilluns va creuar un petit meteorit per sobre Catalunya | Arxiu

 

El petit meteorit va creuar per sobre els cels de Catalunya aquest passat dilluns al voltant de les 11 del matí. Moltes persones van poder observar la bola de foc que amb el contacte amb l’atmosfera es va encendre i va ser vist des de molts punts, des de l’Empordà, passant per la Catalunya Central i fins a les comarques de Ponent, com per exemple al Segrià.

Encara que el bòlid va creuar de dia, va poder-se observar perfectament. En molts casos, aquestes petites roques, quan creuen de dia, no s’identifiquen massa bé. Però no va ser aquest cas.

Ara bé, molts testimonis que no van poder tenir la sort de veure’l just al moment que creuava, asseguren, a través de les xarxes socials, que van sentir explosions i sorolls molt forts provinents del cel.  Una mostra més que el petit meteorit va travessar de punta a punta Catalunya.

Fins i tot, científics de l’Institut de Ciències de la Terra Jaume Almera, del CSIC, han mostrat un registre de les seves estacions sísmiques que podrien reflectir el pas del bòlid per terres catalanes. A més, la Xarxa de Recerca de Bòlids i Meteorits (SPMN) ha confirmat que hi va haver un bòlid i demana a tothom que l’hagi observat que notifiqui la seva experiència.

També et pot interessar...