Cribratge massiu a Sant Joan de les Abadesses, un dels pobles que més preocupa

Serà al pavelló esportiu i va dirigit sobretot a veïns d'entre 16 i 60 anys que no tinguin símptomes

Imatge d'una professional sanitària durant el cribratge massiu de Reus
Serà al pavelló esportiu i va dirigit sobretot a veïns d'entre 16 i 60 anys que no tinguin símptomes | Laia Solanellas

El Departament de Salut i l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses (Ripollès) organitzaran un cribratge massiu al municipi el 7 i 8 de setembre. Les proves PCR es farà al pavelló municipal, a càrrec de professionals de l'atenció primària.

La campanya s'enfoca en els veïns d'entre 16 i 60 anys sense símptomes, la franja d'edat on es detecten actualment la majoria de positius, si bé s'oferirà a tota la població. L'objectiu és detectar persones que tinguin el virus sense saber-ho i tallar les cadenes de transmissió.

Des de Salut, per tant, es recorda que el cribratge va dirigit als veïns de Sant Joan de les Abadesses que no tinguin símptomes de Covid-19. En cas contrari, s'han de dirigir al CAP, des d'on se'ls farà la PCR des de l'atenció primària. 
 

El cribratge massiu es farà des de les 10.00 a les 14.00 i de les 15.00 a les 19.00, el 7 i 8 de setembre. Cal recordar que la prova PCR és gratuïta i per a realitzar-la caldrà facilitar noms i cognoms, adreça, telèfon de contacte i, si se’n disposa, presentar la Targeta Sanitària Individual (TSI). Els resultats de la prova es podran consultar aproximadament en 48 hores a través de ‘La Meva Salut’.

Brots preocupants al municipi

La mesura s'ha pres després dels cinc brots que s'han detectat, sense relació entre ells, amb un total de 34 positius en les dues últimes setmanes, que han portat també el consistori a suspendre els actes de Festa Major, que el poble celebra el segon cap de setmana de setembre. 

L'objectiu que s'ha fixat per a aquests dos dies és fer unes 1.000 proves, que permetria arribar a testar al voltant d'una tercera part de la població del municipi.


Per dur a terme la campanya, s’ha treballat de manera conjunta amb l’Ajuntament, que ha facilitat l’habilitació del pavelló per dur a terme la recollida de mostres i ha col·laborat en la difusió a la població, juntament amb l’Equip d’Atenció Primària de Ripoll, que gestiona el Consultori Local de Sant Joan de les Abadesses.

Des de l’Ajuntament també han posat a disposició de l’operatiu agents cívics. També el Sistema d’Emergència Mèdiques (SEM) col·labora amb la logística i recursos materials.


Comentaris

envia el comentari