La crida de bars i restaurants per salvar la temporada d'estiu: «Si no, serà la ruïna»

Pla obert d'una terrassa de Lleida amb pocs clients pel fred
Els bars i restaurants, pendents del procés de vacunació  | CatalunyaDiari.cat

Els bars i restaurants catalans, agrupats en la Confederació Empresarial d'Hostaleria i Restauració de Catalunya (ConfeCat), han tornat a realitzar una crida a les administracions per tal de poder salvar la campanya turística del pròxim estiu. Aquest dilluns, la ConfeCat han demanat que s'acceleri al màxim el procés de vacunació per tal d'immunitzar el més de pressa possible la població i, d'aquesta manera, evitar que el 2021 «torni a ser un any perdut» pel sector.

Després d'un 2020 molt complicat, el president de la confederació, Santiago García-Nieto, ha advertit que perdre també el 2021 significarà «la ruïna per a totes les empreses vinculades de forma directa o indirecta» al turisme. I hi afegeix, a més, l'agreujant que aquesta situació «comportarà la caiguda del prestigi de la destinació». Per evitar que això passi, la ConfeCat proposa la creació d'un Pla Nacional de Vacunació gestionat a partir d'un pacte social publicoprivat amb un protocol i recursos compartits. Per García-Nieto, aquest pla s'hauria de desenvolupar «des del vessant professional i sense interferència política» i hauria de comptar «amb tots els recursos necessaris dels quals disposa l'Estat».

Continua la campanya de vacunació

Segons les darreres dades, l'Estat ja ha distribuït 1.139.400 vacunes, de les quals se n'han administrat 768.950. En total es preveu que arribin més de 4,5 milions de dosis del vaccí de Pfizer, que permetrà immunitzar més de dos milions de persones. A aquestes xifres se li han d'afegir les gairebé 600.000 dosis de la vacuna que està desenvolupant l'empresa Moderna i que van començar a arribar a l'estat el passat 12 de gener. Des d'aquest diumenge, a més, ja està en marxa la fase per administrar la segona dosi de la vacuna a aquells qui ja van rebre la primera, que els permetrà completar el cicle per a la immunització.


Comentaris

envia el comentari