Gran estelada en una manifestació a la plaça d'Espanya de Barcelona, el 11 de setembre de 2019

Criden a desafiar el Suprem i col·locar l'estelada a tots els ajuntaments catalans

Responen així a la sentència que considera inconstitucional exhibir aquests símbols en edificis oficials

El cap de les Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya (Jovent Republicà), Pau Morales, ha fet una crida a posar la bandera que representa el moviment independentista català, la senyera estelada, i la del col·lectiu LGTBI  a tots els ajuntaments de Catalunya, després que  el Tribunal Suprem hagi sentenciat avui que «l’ús, fins i tot ocasional, de banderes no oficials a l’exterior dels edificis i espais públics no resulta compatible amb el marc constitucional i legal vigent, i en particular, amb el deure d’objectivitat i neutralitat de les administracions públiques».

Davant d'això, Morales ha considerat a través de Twitter que «la millor resposta» és posar «ambdues banderes a cada balcó de cada Ajuntament del país. Per la llibertat!». 

Crida a incomplir la doctrina del Suprem

La crida que fa Morales incompliria la doctrina establerta avui pel Suprem encara que els símbols no oficials compartissin espai amb els que sí que ho són, atès que, segons la sentència, la «incompatibilitat» amb el marc legal es manté encara que aquestes banderes «no oficials» no substitueixin, sinó que concorrin, «amb la bandera d’Espanya i les altres legalment o estatutàriament instituïdes».