Leo Messi durant l'entrega de la Pilota d'Or, el 2 de desembre de 2019

Messi, un any més al capdavant del FC Barcelona

El futbolista argentí no ha executat una de les clàusules de sortida del seu contracte

L'estrella i capità del FC Barcelona, Leo Messi, seguirà al club blaugrana, almenys, fins al final de la temporada 2020-2021, curs en què s'acaba el seu contracte. Segons ha avançat ESPN, el futbolista argentí no ha executat la clàusula  per marxar lliure a final de temporada, una opció que havia de sol·licitar aquest passat 30 de maig i que ja ha expirat. 

D'aquesta manera, els aficionats culers poden estar tranquils i ja saben que podran gaudir una temporada més del millor jugador del món. Messi porta vuit contractes  signats des del 2005, quan es va convertir en futbolista de la primera plantilla, però en la darrera firma contractual va incloure aquesta clàusula.

Pròxim objectiu: renovació

L'objectiu del president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, és la renovació  de Leo Messi abans d'acabar el mandat l'any vinent. Bartomeu vol lligar la continuïtat del futbolista per deixar una bona herència al seu successor per afrontar les eleccions, encara que la crisi  del coronavirus ha provocat que el pressupost salarial  estigui condicionat.

Tot i això, es preveu que el club blaugrana faci diversos moviments aquest estiu, amb la qual cosa està previst que també es reservi un bon coixí per assegurar una nova firma contractual del jugador argentí.

L'equip reprèn els entrenaments en grup

Per una altra banda, aquest dilluns la primera plantilla del FC Barcelona ha realitzat la primera sessió d'entrenament en grup, després de diverses setmanes entrenant per separat. Quiqué Setién  ha pogut dirigir tots els jugadors disponibles per primera vegada des de la tornada després del confinament. La sessió també ha significat el primer entrenament amb el calendari definit dels pròxims partits de la lliga.

El FC Barcelona viatjarà fins a Mallorca el dissabte 13 de juny per jugar davant l'equip balear a les 22.00 hores de la nit. Fins llavors, Setién disposarà de dotze dies d'entrenaments col·lectius amb un total de 23 futbolistes, comptant amb els del filial excepte Monchu, lesionat. Luis Suárez  tindrà l'alta mèdica ben aviat i Dembelé  continua de baixa.