El president Pedro Sánchez amb camisa al seu despatx de la Moncloa amb les banderes espanyola i europea

La petició que ha llançat avui mateix Pedro Sánchez a tots els pares amb fills a Espanya

El curs escolar comença aquest dilluns en algunes comunitats espanyoles | A Catalunya s'iniciarà el pròxim 14 de setembre

Una de les incògnites més destacades pel que fa a la tornada a l'escola dels més petits era si els pares podrien sol·licitar la baixa si els seus fills havien de fer quarantena obligatòria encara que no estiguessin contagiats per coronavirus. Ara, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha aclarit els dubtes al voltant de les ajudes de les quals disposaran els progenitors si es donés el cas que els seus fills s'haguessin de confinar.

Fa una setmana va dir que estendria les reduccions de jornades previstes en el pla 'Me cuida' en aquests casos. Ara, en una entrevista amb TVE, ha confirmat aquesta mesura, i per tant, també la reducció de sou per als pares que tinguin als seus petits en quarantena però que hagin donat negatiu en les proves PCR. Només els progenitors que tinguin nens que sí que hagin resultat positius en coronavirus podran sol·licitar la baixa laboral.

Pedro Sánchez aposta per la «flexibilitat laboral» durant el curs escolar

«Qualsevol familiar amb un contagi es posa de baixa i aquelles persones que hagin d'atendre qüestions familiars perquè algun familiar hagi de quedar-se a casa pot acollir-se a la flexibilitat laboral». Encara que semblava que José Luis Escrivá, el ministre d'Inclusió i Seguretat Social, estava estudiant la possibilitat que els pares amb fills aïllats també poguessin demanar la baixa, el president ha portat qualsevol solució a la negociació amb empresaris i sindicats.

Aquest dilluns es reprendrà el diàleg social per intentar arribar a un acord sobre els ERTO per coronavirus que estaven establerts tan sols fins a finals de setembre. «El govern està obert al diàleg amb els agents socials», ha defensat Pedro Sánchez respecte a aquest tema, tot i que també ha volgut fer al·lusió a la pròrroga del pla 'Me cuida'.

La intenció és que una persona treballadora pugui sol·licitar una reducció de jornada de fins al 100% més tard del 22 de setembre, quan està previst la fi d'aquest pla. No obstant això, són els sindicats els que reneguen aquesta possibilitat perquè suposaria una reducció de sou proporcional a la de la jornada.

«No només ha assimilat la incapacitat temporal a fills amb contagis i familiars majors i dependents, al principi de l'epidèmia va aprovar el pla 'Me cuida' que permet flexibilitat de fins al 100%" de la jornada laboral».